Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt tabanı için :


*2 paket yulaflı burçak bisküvi
*80 gram tereyağı
*1 su bardağı dövülmüş ceviz

Ara katı için :


*400 gram labne peyniri
*1 su bardağı süzme yoğurt
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 silme yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un

Üzeri için :


*1 kase vişne
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı *nişasta
*1 fincandan biraz az su

Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
Bisküviler robotta un haline getirilir Ocakta erittiğimiz tereyağı bisküviye eklenip karıştırılır, dövülmüş ceviz eklenip tekrar karıştırılır Tabanına yağlı kağıt serilmiş yanları yağlanmış kelepçeli kalıba iyice bastırılır Buzdolabında bekletilir Siz o sırada kremasını hazırlayın Robotun düşük devrinde önce labne ile süzme yoğurt karıştırılır, sonra şeker eklenip bir müddet çırpılır Yumurtalar tek tek eklenir en son katı malzemeler de çırpılıp kelepçeli kalıbımıza dökülür, fırında 165 derecede 45 50 dk pişirilir, yanına biraz su bırakırsanız çatlamaz pişince fırından hemen çıkarmayın, kapağını azıcık aralayın, fırında soğutun bu sayede çökmede olmaz Kekimiz pişerken sosu hazırlayın Bir tavada vişne hariç karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, vişnelerin de ekleyip kaynatın Bir süre sonra vişneler çatlayıp rengini salacak İyice yumuşayıp dağılınca vişnelerin bir kaseye alıp çekirdeklerini çatalın tersi ile ezerek çıkartın ,vişnelerin tekrar tavaya ekleyip karıştırın, pişmeye devam etsin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Kekimiz soğuyunca kalıbın kelepçesini açıp üzerine vişneli sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendirin Afiyet olsun*
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt