iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt tabanı için :
*2 paket yulaflı burçak bisküvi
*80 gram tereyağı
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Ara katı için :
*400 gram labne peyniri
*1 su bardağı süzme yoğurt
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 silme yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
Üzeri için :
*1 kase vişne
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı *nişasta
*1 fincandan biraz az su
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
Bisküviler robotta un haline getirilir Ocakta erittiğimiz tereyağı bisküviye eklenip karıştırılır, dövülmüş ceviz eklenip tekrar karıştırılır Tabanına yağlı kağıt serilmiş yanları yağlanmış kelepçeli kalıba iyice bastırılır Buzdolabında bekletilir Siz o sırada kremasını hazırlayın Robotun düşük devrinde önce labne ile süzme yoğurt karıştırılır, sonra şeker eklenip bir müddet çırpılır Yumurtalar tek tek eklenir en son katı malzemeler de çırpılıp kelepçeli kalıbımıza dökülür, fırında 165 derecede 45 50 dk pişirilir, yanına biraz su bırakırsanız çatlamaz pişince fırından hemen çıkarmayın, kapağını azıcık aralayın, fırında soğutun bu sayede çökmede olmaz Kekimiz pişerken sosu hazırlayın Bir tavada vişne hariç karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, vişnelerin de ekleyip kaynatın Bir süre sonra vişneler çatlayıp rengini salacak İyice yumuşayıp dağılınca vişnelerin bir kaseye alıp çekirdeklerini çatalın tersi ile ezerek çıkartın ,vişnelerin tekrar tavaya ekleyip karıştırın, pişmeye devam etsin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Kekimiz soğuyunca kalıbın kelepçesini açıp üzerine vişneli sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendirin Afiyet olsun*
*2 paket yulaflı burçak bisküvi
*80 gram tereyağı
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Ara katı için :
*400 gram labne peyniri
*1 su bardağı süzme yoğurt
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 silme yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
Üzeri için :
*1 kase vişne
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı *nişasta
*1 fincandan biraz az su
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
Bisküviler robotta un haline getirilir Ocakta erittiğimiz tereyağı bisküviye eklenip karıştırılır, dövülmüş ceviz eklenip tekrar karıştırılır Tabanına yağlı kağıt serilmiş yanları yağlanmış kelepçeli kalıba iyice bastırılır Buzdolabında bekletilir Siz o sırada kremasını hazırlayın Robotun düşük devrinde önce labne ile süzme yoğurt karıştırılır, sonra şeker eklenip bir müddet çırpılır Yumurtalar tek tek eklenir en son katı malzemeler de çırpılıp kelepçeli kalıbımıza dökülür, fırında 165 derecede 45 50 dk pişirilir, yanına biraz su bırakırsanız çatlamaz pişince fırından hemen çıkarmayın, kapağını azıcık aralayın, fırında soğutun bu sayede çökmede olmaz Kekimiz pişerken sosu hazırlayın Bir tavada vişne hariç karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, vişnelerin de ekleyip kaynatın Bir süre sonra vişneler çatlayıp rengini salacak İyice yumuşayıp dağılınca vişnelerin bir kaseye alıp çekirdeklerini çatalın tersi ile ezerek çıkartın ,vişnelerin tekrar tavaya ekleyip karıştırın, pişmeye devam etsin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Kekimiz soğuyunca kalıbın kelepçesini açıp üzerine vişneli sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendirin Afiyet olsun*