iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Vişne sosu için;
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı *vişne
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su ( nişastayı açmak için)
Taban için;
*2 paket Burçak bisküvi
*1 su bardağı fındık
*3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*2 yemek kaşığı süt
Krema için;
*1 su bardağı *şeker
*4 yumurta
*1 paket krema
*1 paket labne peyniri
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 vanilya
*3 yemek kaşığı un
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
İlk önce tabanımızı yapıyoruz Bisküvi ve fındığı robotta incecik çekiyoruz eriştiğinizde tereyağı ve ılık sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kelepçeli kaba döküp iyice tabana yayıyoruz Kaşıkla bastırarak düzleştiriyoruz ve dolapta dinlendiriyoruz (tabanı yağlamayı unutmayalım )
Şimdi kremamızı yapalım Yumurta ve şekeri çırpalım, şekeri eriyince krema peynir ve yoğurdu ekleyelim ve en düşük devirde çırpıcıyla 12 dk çırpalım ve vanilya ile unu ekleyelim ,12 dk daha çırpalım ve kelepçeli kalıbımıza dökelim Önceden ısıtılmış fırında ilk önce 10 dk 175 derecede daha sonra 4045 dk 140 derece fırında pişirelim Üzeri hafif hafif pembeleşince olmuş demektir Fırın kapağını hiç açmıyoruz Ben bir kaseye biraz su koyup fırın tepsisine onu da koydum Çatlamaması için İsterseniz dolup ile kelepçeli kabınızın etrafını sarıp kremanızın kenarlarının beyaz kalmasını sağlayabilirsiniz
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı *vişne
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su ( nişastayı açmak için)
Taban için;
*2 paket Burçak bisküvi
*1 su bardağı fındık
*3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*2 yemek kaşığı süt
Krema için;
*1 su bardağı *şeker
*4 yumurta
*1 paket krema
*1 paket labne peyniri
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 vanilya
*3 yemek kaşığı un
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
İlk önce tabanımızı yapıyoruz Bisküvi ve fındığı robotta incecik çekiyoruz eriştiğinizde tereyağı ve ılık sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kelepçeli kaba döküp iyice tabana yayıyoruz Kaşıkla bastırarak düzleştiriyoruz ve dolapta dinlendiriyoruz (tabanı yağlamayı unutmayalım )
Şimdi kremamızı yapalım Yumurta ve şekeri çırpalım, şekeri eriyince krema peynir ve yoğurdu ekleyelim ve en düşük devirde çırpıcıyla 12 dk çırpalım ve vanilya ile unu ekleyelim ,12 dk daha çırpalım ve kelepçeli kalıbımıza dökelim Önceden ısıtılmış fırında ilk önce 10 dk 175 derecede daha sonra 4045 dk 140 derece fırında pişirelim Üzeri hafif hafif pembeleşince olmuş demektir Fırın kapağını hiç açmıyoruz Ben bir kaseye biraz su koyup fırın tepsisine onu da koydum Çatlamaması için İsterseniz dolup ile kelepçeli kabınızın etrafını sarıp kremanızın kenarlarının beyaz kalmasını sağlayabilirsiniz