iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*2 paket burçak+15 adet kakaolu bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı süt
*2 yemek kaşığı toz ceviz içi
Sos için;
*1 su bardağı vişne
*1 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
Krema için;
*400 gram labne
*1 paket krema
*1 buçuk bardak şeker
*1 vanilya
*4 yemek kaşığı un
*4 yumurta
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı Taban için;
Bisküvileri, erimiş tereyağını, sütü rondodan geçiriyoruz Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp harcı döküp eşit bir şekilde elimizle bastırıp dolaba atıyoruz
Bu sırada fırını da 160 derecede ısınmaya bırakıyoruz
Kreması için; Labneyi ve kremayı mikserle karıştırıyoruz İçerisine şekeri ilave ediyoruz Daha sonra yumurtaları tek tek ilave edip düşük devirde çırpıyoruz Unu ve vanilyayı da ilave edip çırptıktan sonra dolaptaki karışımın üzerine döküyoruz Fırına, ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup alt tabanın çatlamasını önlüyoruz Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3045 dakika arası pişiriyoruz Kürdanla kontrol edip katı bir kıvam elde edince fırını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
Sosu için; Vişneleri bir tavaya alıyoruz şekerini ve suda erittiğimiz nişastayı ilave edip katı bir kıvam elde edene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Sosu pişirdiğimiz harcın üzerine döküp buz dolabına atıyoruz yaklaşık 23 saat soğutuyoruz Ve yemeye hazır afiyet olsun
*2 paket burçak+15 adet kakaolu bisküvi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı süt
*2 yemek kaşığı toz ceviz içi
Sos için;
*1 su bardağı vişne
*1 su bardağı su
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
Krema için;
*400 gram labne
*1 paket krema
*1 buçuk bardak şeker
*1 vanilya
*4 yemek kaşığı un
*4 yumurta
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı Taban için;
Bisküvileri, erimiş tereyağını, sütü rondodan geçiriyoruz Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp harcı döküp eşit bir şekilde elimizle bastırıp dolaba atıyoruz
Bu sırada fırını da 160 derecede ısınmaya bırakıyoruz
Kreması için; Labneyi ve kremayı mikserle karıştırıyoruz İçerisine şekeri ilave ediyoruz Daha sonra yumurtaları tek tek ilave edip düşük devirde çırpıyoruz Unu ve vanilyayı da ilave edip çırptıktan sonra dolaptaki karışımın üzerine döküyoruz Fırına, ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup alt tabanın çatlamasını önlüyoruz Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3045 dakika arası pişiriyoruz Kürdanla kontrol edip katı bir kıvam elde edince fırını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
Sosu için; Vişneleri bir tavaya alıyoruz şekerini ve suda erittiğimiz nişastayı ilave edip katı bir kıvam elde edene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Sosu pişirdiğimiz harcın üzerine döküp buz dolabına atıyoruz yaklaşık 23 saat soğutuyoruz Ve yemeye hazır afiyet olsun