iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
*Alt taban için ;
*2 burçak bisküvi
*250 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı süt
*1 su bardağı fındık
İç malzeme;
*500 gram labne
*1 krema
*4 yumurta
*1 vanilya
*45 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı şeker
Üst taban için;
*1 kilo vişne ayıklanmış
*2 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
*1 vanilya
*1 su bardağı su
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı Alt taban için biskivüyi ve ayıklanmış fındığı robottan geçiriyoruz Yağımızı bir tasa koyup eritiyoruz Robottan geçirdiğimiz biskivülerin üzerine döküp iyicene karıştırıyoruz Sütüde döküyoruz Kelepçeli kek kalıbımıza alt zemin olarak iyicene yerleştiriyoruz Dolaba dinlenmesi için koyuyoruz İç malzemeleri için bir kaba labneyi, kremayı, yumurta ve şekeri koyup robotun düşük seviyesinde çırpıyoruz Ardından unu ve vanilyayıda koyup dolaba koyduğumuz kabın içine döküyoruz 180° lik ısıtılmış fırında 1520 dakika pişiriyoruz Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz Ve üst kısmı hazırlıyoruz Ayıklanmış vişneleri robottan geçiriyoruz Tencereye koyup şekeri, suyu mısır nişastasınıda ekleyip karıştırıyoruz Koyulaşmaya başladığında vanilyayıda ekliyoruz Onuda soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra üstüne koyup 1 gece dolapta bekletiyoruz (ben geceden yaptım daha lezzetli oldu ve daha kolay kalıptan çıktı)
Not; Bu meyveli sosu frambuazlı, çilekli vs yapabilirsiniz
Not; Fırına küçük tasa su koyup pişirirseniz alt tabanın çatlamamasını engelleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*Alt taban için ;
*2 burçak bisküvi
*250 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı süt
*1 su bardağı fındık
İç malzeme;
*500 gram labne
*1 krema
*4 yumurta
*1 vanilya
*45 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı şeker
Üst taban için;
*1 kilo vişne ayıklanmış
*2 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
*1 vanilya
*1 su bardağı su
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı Alt taban için biskivüyi ve ayıklanmış fındığı robottan geçiriyoruz Yağımızı bir tasa koyup eritiyoruz Robottan geçirdiğimiz biskivülerin üzerine döküp iyicene karıştırıyoruz Sütüde döküyoruz Kelepçeli kek kalıbımıza alt zemin olarak iyicene yerleştiriyoruz Dolaba dinlenmesi için koyuyoruz İç malzemeleri için bir kaba labneyi, kremayı, yumurta ve şekeri koyup robotun düşük seviyesinde çırpıyoruz Ardından unu ve vanilyayıda koyup dolaba koyduğumuz kabın içine döküyoruz 180° lik ısıtılmış fırında 1520 dakika pişiriyoruz Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz Ve üst kısmı hazırlıyoruz Ayıklanmış vişneleri robottan geçiriyoruz Tencereye koyup şekeri, suyu mısır nişastasınıda ekleyip karıştırıyoruz Koyulaşmaya başladığında vanilyayıda ekliyoruz Onuda soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra üstüne koyup 1 gece dolapta bekletiyoruz (ben geceden yaptım daha lezzetli oldu ve daha kolay kalıptan çıktı)
Not; Bu meyveli sosu frambuazlı, çilekli vs yapabilirsiniz
Not; Fırına küçük tasa su koyup pişirirseniz alt tabanın çatlamamasını engelleyebilirsiniz
Afiyet olsun