iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Taban için: ( 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbı )
*2 paket yulafli bisküvi
*1 çay kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı sıvı yağ yada 100 margarin
*3 yemek kaşığı süt*(yoğurunca şekil alacak bir kıvamı olacak)
Kreması için:
*400 g (2 paket ) labne peyniri
*1 su bardağı toz şeker
*2 yumurta
*3 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için:
*1 kutu dondurulmuş vişne
*1 dolu yemek kaşığı nişasta
*1 şu bardağı su
*12 su bardağı bardak şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanı hazırlamak için bisküvi rondodan çekilir Üzerine yağ tarçın süt eklenir ve hamur elde edilir Kelepçeli kek kalıbının tabanına Eşit şekilde yayılır Dolaba konur
Krema için önce labne peyniri ve yoğurt çırpılır Daha sonra azar azar şeker eklenerek iyice çırpılir Sonra Tek tek yumurtalar eklenir ve çırpılır 1 dk kadar Dolaptan çıkardığımız kalıba tabanın üzerine kremayı dökülür Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dk (üzeri hafif pembeleşinceye kadar) pişirilir Fırından fırına degisebilecegi için üzerinin pembeligine bakmanizi tavsiye ederim Pişince fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır
Üzeri için vişnelerin suyu süzülür ve üzerine bir bardak da su eklenir İçine nişasta ve şeker eklenir Küçük ocakta kıvam alana kadar pişirilir Kıvamlanınca vişneler de jöleye eklenir ve biraz kaynayınca ocaktan alınır Krema da vişneli jöle de soğuyunca kremanın üzerine jöle güzelce yayılır Dolapta iyice soğuduktan sonra servis edilir
NOT: Dilerseniz servis sırasında dilimlerin üzerine de joleden koyabilirsiniz
AFİYET OLSUN
*2 paket yulafli bisküvi
*1 çay kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı sıvı yağ yada 100 margarin
*3 yemek kaşığı süt*(yoğurunca şekil alacak bir kıvamı olacak)
Kreması için:
*400 g (2 paket ) labne peyniri
*1 su bardağı toz şeker
*2 yumurta
*3 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için:
*1 kutu dondurulmuş vişne
*1 dolu yemek kaşığı nişasta
*1 şu bardağı su
*12 su bardağı bardak şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanı hazırlamak için bisküvi rondodan çekilir Üzerine yağ tarçın süt eklenir ve hamur elde edilir Kelepçeli kek kalıbının tabanına Eşit şekilde yayılır Dolaba konur
Krema için önce labne peyniri ve yoğurt çırpılır Daha sonra azar azar şeker eklenerek iyice çırpılir Sonra Tek tek yumurtalar eklenir ve çırpılır 1 dk kadar Dolaptan çıkardığımız kalıba tabanın üzerine kremayı dökülür Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dk (üzeri hafif pembeleşinceye kadar) pişirilir Fırından fırına degisebilecegi için üzerinin pembeligine bakmanizi tavsiye ederim Pişince fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır
Üzeri için vişnelerin suyu süzülür ve üzerine bir bardak da su eklenir İçine nişasta ve şeker eklenir Küçük ocakta kıvam alana kadar pişirilir Kıvamlanınca vişneler de jöleye eklenir ve biraz kaynayınca ocaktan alınır Krema da vişneli jöle de soğuyunca kremanın üzerine jöle güzelce yayılır Dolapta iyice soğuduktan sonra servis edilir
NOT: Dilerseniz servis sırasında dilimlerin üzerine de joleden koyabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.