Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Cup

Vişneli Cup

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Vişneli Cup Malzemeleri

Crumble için Malzemeler
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam toz zerdeçal
1 tutam kişniş tohumu

Vişne Marmeladı için Malzemeler
2 su bardağı vişne
½ su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı nişasta
File badem – üzeri için

Hazırlanışı

Un, tereyağı, toz şeker, toz zerdeçal ve kişniş tohumlarını parçalayıcınızın içerisinde karıştırın Parçalı hamur kıvamına geldiği zaman yağlı kağıt arasında bir merdane yardımı ile açıp, fırın tepsinize yayın ve 180 derece ısınmış fırında pişirin 10 dakika da bir çatal yardımı ile ezerek iyice pişirin
Diğer tarafta donuk vişnelerinizi süzgece alın, çukur bir kasenin içinde bekletin Çıkan suyundan çeyrek su bardağı ayırın
Bir yemek kaşığı nişastayı bu suyun içinde çözdürün Vişneleri bir sos tenceresinin içine alın, üzerine şekeri ilave edip kaynatın
Üzerine çözdürdüğünüz nişastalı suyu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın
Kadehlerinizin tabanına hazırladığınız pişmiş crumble hamurundan koyun, üzerine soğuttuğunuz vişne marmeladından ekleyin ve file badem ile süsleyerek servis edin


 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt