iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Cup Malzemeleri
Crumble için Malzemeler
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam toz zerdeçal
1 tutam kişniş tohumu
Vişne Marmeladı için Malzemeler
2 su bardağı vişne
½ su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı nişasta
File badem – üzeri için
Hazırlanışı
Un, tereyağı, toz şeker, toz zerdeçal ve kişniş tohumlarını parçalayıcınızın içerisinde karıştırın Parçalı hamur kıvamına geldiği zaman yağlı kağıt arasında bir merdane yardımı ile açıp, fırın tepsinize yayın ve 180 derece ısınmış fırında pişirin 10 dakika da bir çatal yardımı ile ezerek iyice pişirin
Diğer tarafta donuk vişnelerinizi süzgece alın, çukur bir kasenin içinde bekletin Çıkan suyundan çeyrek su bardağı ayırın
Bir yemek kaşığı nişastayı bu suyun içinde çözdürün Vişneleri bir sos tenceresinin içine alın, üzerine şekeri ilave edip kaynatın
Üzerine çözdürdüğünüz nişastalı suyu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın
Kadehlerinizin tabanına hazırladığınız pişmiş crumble hamurundan koyun, üzerine soğuttuğunuz vişne marmeladından ekleyin ve file badem ile süsleyerek servis edin
Crumble için Malzemeler
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam toz zerdeçal
1 tutam kişniş tohumu
Vişne Marmeladı için Malzemeler
2 su bardağı vişne
½ su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı nişasta
File badem – üzeri için
Hazırlanışı
Un, tereyağı, toz şeker, toz zerdeçal ve kişniş tohumlarını parçalayıcınızın içerisinde karıştırın Parçalı hamur kıvamına geldiği zaman yağlı kağıt arasında bir merdane yardımı ile açıp, fırın tepsinize yayın ve 180 derece ısınmış fırında pişirin 10 dakika da bir çatal yardımı ile ezerek iyice pişirin
Diğer tarafta donuk vişnelerinizi süzgece alın, çukur bir kasenin içinde bekletin Çıkan suyundan çeyrek su bardağı ayırın
Bir yemek kaşığı nişastayı bu suyun içinde çözdürün Vişneleri bir sos tenceresinin içine alın, üzerine şekeri ilave edip kaynatın
Üzerine çözdürdüğünüz nişastalı suyu ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın
Kadehlerinizin tabanına hazırladığınız pişmiş crumble hamurundan koyun, üzerine soğuttuğunuz vişne marmeladından ekleyin ve file badem ile süsleyerek servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.