iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*8 dilim tost ekmeği
*1 kase dondurulmuş vişne
*1 su bardağı vişne suyu
Kreması için:
*15 su bardağı süt
*5 çorba kaşığı şeker
*25 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı limon kabuğu
*1 paket vanilya
*Fındık büyüklüğünde margarin
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi Yapılışı Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın Fırında hafifçe kızartın servis tabağına dizin Üzerlerine vişne suyu gezdirin Ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin Diğer tarafta kremayı hazırlayınBunun için süte toz şeker, un, yumurta sarısı, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin iyice çırpın ,koyu bir krema elde edin, kremayı ocaktan alırken margarini ekleyin ,4 ekmeğin üzerine kremadan sürün vişne taneleri koyup, kalan 4 ekmeği üzerine kapatın En üste de krema sürüp, vişne taneleri dizin Soğuyunca servis yapın Afiyet olsun
*8 dilim tost ekmeği
*1 kase dondurulmuş vişne
*1 su bardağı vişne suyu
Kreması için:
*15 su bardağı süt
*5 çorba kaşığı şeker
*25 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı limon kabuğu
*1 paket vanilya
*Fındık büyüklüğünde margarin
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi Yapılışı Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın Fırında hafifçe kızartın servis tabağına dizin Üzerlerine vişne suyu gezdirin Ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin Diğer tarafta kremayı hazırlayınBunun için süte toz şeker, un, yumurta sarısı, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin iyice çırpın ,koyu bir krema elde edin, kremayı ocaktan alırken margarini ekleyin ,4 ekmeğin üzerine kremadan sürün vişne taneleri koyup, kalan 4 ekmeği üzerine kapatın En üste de krema sürüp, vişne taneleri dizin Soğuyunca servis yapın Afiyet olsun