iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi ,
Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi ,
Vişneli Emirgan Tatlısı
Malzemeler: 12 karakter
6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1,5 bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
150 gr nebati margarin
1 su bardağı sade kekun
1 su bardağı pirinç unu
4 tepeleme yemek yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerinin sosu için: 1 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
2 akarsu kaşığı dolusu darı nişastası
1 yemek yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı: Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ek edilerek mikserin yüksek devriyle 23 dakika değin çırpılır Üzerine süt ve yumuşak yağ eklenip 23 dakika daha çırpmaya devam edilir Kekun, pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilya başka bir derin kapta karıştırılır Daha Sonra da yumurtalı karışımın üzerine aktarılır Tahta kaşık veya plastik spatula yardımıyla tüm malzemeler adamakıllı karışıncaya dek karıştırılır Bu Nedenle koyu muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edilmiş olacaktır Öteki tarafta asgari 30 santim çapındaki kek kalıbı ya da kare veya dikdörtgen borcam 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp içine 1 nehir kaşığı dek un serpilir Hazır olan kek hamuru bu yağlı ve unlu kalıba aktarılır Kek, 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve daha aşağıüst konuma ayarlanmış olan fırında 3540 dakika, kabarıncaya kadar pişirilir çıkarılır Fırından çıkarılan sıcak kekin üzerine hemen soğuk süt gezdirilir ve kek bir kenarda bekletilir bir de, sosun hazırlanması için, vişne suyu, darı nişastası ve tozşeker küçük bir tencereye koyulur Tel çırpıcı yardımıyla çırpılıp nişasta ezildikten sonra çok kısık ateşte, sürekli karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Koyulaşan ve kaynayan sos derhal ocaktan alınır Azıcık ılınınca soğuk kekin üstüne gezdirilip servise sunulur İstenirse kekin üzeri vişne, ceviz, fındık veya hindistanceviziyle süslenebilir
Not: Bu fazla kabaran bir kek olduğu için büyük zirve bir kalıp kullanılmasını öneririm *
Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi ,
Vişneli Emirgan Tatlısı
Malzemeler: 12 karakter
6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1,5 bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
150 gr nebati margarin
1 su bardağı sade kekun
1 su bardağı pirinç unu
4 tepeleme yemek yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerinin sosu için: 1 su bardağı süt
1 su bardağı vişne suyu
2 akarsu kaşığı dolusu darı nişastası
1 yemek yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı: Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ek edilerek mikserin yüksek devriyle 23 dakika değin çırpılır Üzerine süt ve yumuşak yağ eklenip 23 dakika daha çırpmaya devam edilir Kekun, pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilya başka bir derin kapta karıştırılır Daha Sonra da yumurtalı karışımın üzerine aktarılır Tahta kaşık veya plastik spatula yardımıyla tüm malzemeler adamakıllı karışıncaya dek karıştırılır Bu Nedenle koyu muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edilmiş olacaktır Öteki tarafta asgari 30 santim çapındaki kek kalıbı ya da kare veya dikdörtgen borcam 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp içine 1 nehir kaşığı dek un serpilir Hazır olan kek hamuru bu yağlı ve unlu kalıba aktarılır Kek, 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve daha aşağıüst konuma ayarlanmış olan fırında 3540 dakika, kabarıncaya kadar pişirilir çıkarılır Fırından çıkarılan sıcak kekin üzerine hemen soğuk süt gezdirilir ve kek bir kenarda bekletilir bir de, sosun hazırlanması için, vişne suyu, darı nişastası ve tozşeker küçük bir tencereye koyulur Tel çırpıcı yardımıyla çırpılıp nişasta ezildikten sonra çok kısık ateşte, sürekli karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Koyulaşan ve kaynayan sos derhal ocaktan alınır Azıcık ılınınca soğuk kekin üstüne gezdirilip servise sunulur İstenirse kekin üzeri vişne, ceviz, fındık veya hindistanceviziyle süslenebilir
Not: Bu fazla kabaran bir kek olduğu için büyük zirve bir kalıp kullanılmasını öneririm *