Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Etimek Tatlısı

Vişneli Etimek Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler;

1 paket etimek
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket toz kremşanti
1 yemek kaşığı nişasta

Sosu için;

1 su bardağı vişne tanesi
2 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI



Süt ve unu tencereye koyun Ocağı açın



Şeker ve nişastayı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Pişen muhallebiyi soğuması için bekletin



Etimekleri sütle ıslatıp cam bir tabağa dizin



Toz kremşantiyi soğuyan muhallebiye ilave edin Pürüzsüz bir hale gelene kadar mikserle karıştırın



Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp mutfak spatulası ya da kaşık ile düzeltin

VİŞNELİ SOSUN HAZIRLANIŞI



Nişasta ve vişne suyunu bir tavaya dökün



Toz şeker ilave edip sos koyulaşana kadar pişirin



Sos koyulaştığında ocağı kapatın Çekirdeği ayıklanmış vişneleri ekleyip 1 – 2 kez karıştırın Sosu soğumaya bırakın



Soğuyan vişneli sosu tatlının üzerine döküp kaşıkla düzeltin Tatlınızı servisten önce en az 4 saat buzdolabında dinlendirin



Vişneli etimek tatlınız servise hazır Afiyet olsun!



 
858,496Konular
982,501Mesajlar
30,246Kullanıcılar
kaanqddzSon üye
Üst Alt