iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*910 adet Etimek
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*Vanilya
Üzeri için;
*2 paket krem şanti
*1 buçuk bardak süt
En üstü için;
*3 su bardağı vişne suyu
*5 yemek kaşığı şeker
*2 buçuk yemek kaşığı nişasta
*Vanilya
Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Etimek tatlısıni her şekilde seviyorum ama hafif mayhoş vişne sosuyla daha bir hoş oluyor Öncelikle şerbetten başlayalım İsterseniz şerbeti karamelize ederek yapabilirsiniz Benim küçük çocuğum olduğu için vaktim olmadığı için normal kaynatarak yaptım Su ve şekeri eriyene kadar karıştırıp ocağa alalım Kaynayınca bir iki damla limon sıkıp ocaktan alalım Uygun borcama etimekleri dizelim ve şerbeti dökelim Şerbetlerini çekerken bizde muhallebisini yapalım Muhallebi için malzemeleri karıştıralım ve ocağa alalım Kaynayana kadar karıştıralım 12* fokurdayınca vanilyasını ekleyelim ocaktan alalım Etimeklerin üzerine gezdirip yayalım ve oda sıcaklığında olunca dolapta kaldıralım Krem santiyi sütle çırpıp dolaba kaldıralımİyice soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürelim Bu arada vişne sosunu hazırlayalım Sos için bütün malzemeleri karıştırıp ocağa alalım Göz göz olup kıvam alana kadar karıştıralım ve ocaktan alalım Soğutup krem santinin üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım 45 saat dinlendirip servis edelim Afiyet olsun*???
*910 adet Etimek
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*Vanilya
Üzeri için;
*2 paket krem şanti
*1 buçuk bardak süt
En üstü için;
*3 su bardağı vişne suyu
*5 yemek kaşığı şeker
*2 buçuk yemek kaşığı nişasta
*Vanilya
Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Etimek tatlısıni her şekilde seviyorum ama hafif mayhoş vişne sosuyla daha bir hoş oluyor Öncelikle şerbetten başlayalım İsterseniz şerbeti karamelize ederek yapabilirsiniz Benim küçük çocuğum olduğu için vaktim olmadığı için normal kaynatarak yaptım Su ve şekeri eriyene kadar karıştırıp ocağa alalım Kaynayınca bir iki damla limon sıkıp ocaktan alalım Uygun borcama etimekleri dizelim ve şerbeti dökelim Şerbetlerini çekerken bizde muhallebisini yapalım Muhallebi için malzemeleri karıştıralım ve ocağa alalım Kaynayana kadar karıştıralım 12* fokurdayınca vanilyasını ekleyelim ocaktan alalım Etimeklerin üzerine gezdirip yayalım ve oda sıcaklığında olunca dolapta kaldıralım Krem santiyi sütle çırpıp dolaba kaldıralımİyice soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi sürelim Bu arada vişne sosunu hazırlayalım Sos için bütün malzemeleri karıştırıp ocağa alalım Göz göz olup kıvam alana kadar karıştıralım ve ocaktan alalım Soğutup krem santinin üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım 45 saat dinlendirip servis edelim Afiyet olsun*???