Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli irmik Helvası Yapımı

Vişneli irmik Helvası Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vişneli irmik helvası yapımı oldukça kolay ve pratik bir tatlıdır Yaz kış yenebilecek lezzetli ve besleyici bir tatlı seçeneği olarak tercih edilebilir Tatlıyı hazırladıktan sonra, buzdolabında iki gün boyunca saklayabilirsiniz Ancak taze olarak tüketmenizi tavsiye ederiz İçinde süt olduğundan buzdolabının dışında saklanması sakıncalı olabilir Tarifimizi denedikten sonra, irmik helvasını sade yerine bu şekilde pişirmeyi tercih edebilirsiniz Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı akşama yetiştirelim

Vişneli irmik helvası için gerekli malzemeler

1 kg süt
1 su bardağı dolusu irmik
1 su bardağı dolusu toz şeker
1 paket vanilyalı puding
1 paket vanilya
25 su bardağı vişne suyu

Üstü için

1 çay bardağı dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı Antep fıstığı

Vişneli irmik helvası yapımı

Derin bir tencerenin içinde süt, toz şeker ve irmiği karıştırın Ocakta orta derecedeki ateşte pişirme işlemini başlayabilirsiniz Tatlının güzel olması için, sürekli olarak karıştırın Bu sayede topaklanma olmaz ve tatlının dibi tutmaz Tencerenin içinde olan tatlı iyice koyulaştığı zaman, malzemelere vanilyayı da ilave edin Bu irmik tatlısının pişme süresi sadece 15 dakika sürer

İyice koyulaştıktan ve kıvamı bulan tatlının pişme süreci tamamlanmış olur Pişmiş olan vişneli irmik helvasını, bir kepçe yardımı ile servis yapacağınız cam kâselere dökün Bu aşamada tatlının üstüne vişneli sos için, biraz yer bırakın Servis kâselerini yarım olacak şekilde doldurun Kâselere doldurulan tatlıyı soğuması için kenara alın Şimdi ikinci aşamamıza yani vişneli sosun hazırlanmasına başlayabiliriz

Uygun boyda derin bir tencerenin içine vişne suyunu dökün ve malzemelerin arasında vermiş olduğumuz vanilyalı pudingi tencerenin içine boşaltın Ocağınızı orta ateşte ayarlayarak sürekli karıştırmak şartıyla pudingi pişirin Kıvamı iyice koyulaşan puding pişmiş olduğundan, ocağı kapatarak 5 dakika süreyle pudingi karıştırmaya devam edin Bu sayede pudingin üstünde kaymaklanma olmaz ve akıcı bir kıvam elde edilir Pişen ve kıvam alan vişneli pudingi kâselerin üstüne dikkatli bir şekilde ilave edin

Tatlımızın genel görünümünü belirledikten sonra, sizde hayal gücünü de kullanarak süsleme aşamasına geçebilirsiniz Malzeme listesinde olan dondurulmuş vişneleri kâse başına eşit gelecek şekilde paylaştırın ve tatlınızın dekorunu oluşturmaya başlayın

Kâselerin üzerini hindistan cevizi ile süsleyin, diğer yarısını ise antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz Bu süslemelerin tam ortasına ise, vişneleri sıralamaya başlayabilirsiniz Dilerseniz her tatlıya çok güzel yakışan yeşil nane yapraklarını hazırladığınız tatlıda da kullanabilirsiniz Bu şekilde sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz Vişneli irmik helvasını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun

 
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt