iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Vişneli Kalpli Tart
Hamur:
2 2 ½ su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
150 g tereyağı
Dolgu:
2 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
80 g bitter çikolata
½ çay bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın Tabana pişirme kağıdı yayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
2
Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:
Unu derin bir kaba eleyin Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın Üzerine su ve tereyağını ekleyip yoğurun Hamuru 2 eşit parçaya bölün Bir parçasının üzerini kapatın ve bekletin Diğer parçayı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın Tabandaki hamuru çatal yardımı ile 1012 yerinden delin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 10 15 dk
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını çalıştırmaya devam edin
3
Dolgunun hazırlanışı:
Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın Suyunu çektikten sonra 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
4
Şekillendirme ve pişirme:
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kalıpta pişen tabanın üzerine yayın Üzerine fındık kırığını serpin ve 56 dakika bekletin Hazırladığınız vişneleri yayın
Ayırdığınız hamuru bir kez yoğurun ve pişirme kağıdı üzerine alın Merdane ile 24x25 cm boyutlarında açın Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip boş kalp şekilleri oluşturun Hamuru pişirme kağıdı ile kaldırıp ters çevirerek kalıptaki vişnelerin üzerine kapatın Pişirme kağıdını çıkarın Kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurun üzerine sürün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk
Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın
* Vişneli Kalpli Tart
Hamur:
2 2 ½ su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
150 g tereyağı
Dolgu:
2 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
80 g bitter çikolata
½ çay bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın Tabana pişirme kağıdı yayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
2
Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:
Unu derin bir kaba eleyin Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın Üzerine su ve tereyağını ekleyip yoğurun Hamuru 2 eşit parçaya bölün Bir parçasının üzerini kapatın ve bekletin Diğer parçayı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın Tabandaki hamuru çatal yardımı ile 1012 yerinden delin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 10 15 dk
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını çalıştırmaya devam edin
3
Dolgunun hazırlanışı:
Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın Suyunu çektikten sonra 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
4
Şekillendirme ve pişirme:
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kalıpta pişen tabanın üzerine yayın Üzerine fındık kırığını serpin ve 56 dakika bekletin Hazırladığınız vişneleri yayın
Ayırdığınız hamuru bir kez yoğurun ve pişirme kağıdı üzerine alın Merdane ile 24x25 cm boyutlarında açın Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip boş kalp şekilleri oluşturun Hamuru pişirme kağıdı ile kaldırıp ters çevirerek kalıptaki vişnelerin üzerine kapatın Pişirme kağıdını çıkarın Kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurun üzerine sürün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk
Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın