Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Kalpli Tart

Vişneli Kalpli Tart

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Vişneli Kalpli Tart

Hamur:
2 2 ½ su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
150 g tereyağı
Dolgu:
2 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
80 g bitter çikolata
½ çay bardağı fındık kırığı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)
Hazırlanışı

1
Ön hazırlık:

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın Tabana pişirme kağıdı yayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 170°C

Altüst pişirme: 180°C

2
Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın Üzerine su ve tereyağını ekleyip yoğurun Hamuru 2 eşit parçaya bölün Bir parçasının üzerini kapatın ve bekletin Diğer parçayı eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın Tabandaki hamuru çatal yardımı ile 1012 yerinden delin ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 10 15 dk

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını çalıştırmaya devam edin

3
Dolgunun hazırlanışı:

Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini bir tencereye alın Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın Suyunu çektikten sonra 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

4
Şekillendirme ve pişirme:

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kalıpta pişen tabanın üzerine yayın Üzerine fındık kırığını serpin ve 56 dakika bekletin Hazırladığınız vişneleri yayın

Ayırdığınız hamuru bir kez yoğurun ve pişirme kağıdı üzerine alın Merdane ile 24x25 cm boyutlarında açın Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip boş kalp şekilleri oluşturun Hamuru pişirme kağıdı ile kaldırıp ters çevirerek kalıptaki vişnelerin üzerine kapatın Pişirme kağıdını çıkarın Kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurun üzerine sürün ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk

Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın Dilimleyerek servis yapın
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt