Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 5 tane orta doruk ayva 5 türk kahvesi fincanı toz şeker 15 tane vişne Yarım limon suyu 1 tane çubuk tarçın 1 su bardağı su 1 paket kaymak Vişneli Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları soyup ikiye bölünOrtasındaki çekirdek yer alan bölümü temizleyin Ayvaların daha alçak kısmını hemen hemen hiç kesip düzleyinki düzgün dursun Temizlediginiz ayvaları bir litre suyun içerisine koyup limon suyunu ilave edin Kararmaması için limon suyuna mutlaka konulmalı Yıkanan ayvaları tencereye dizin Üzerlerine toz şekeri eşdeğer olarak paylaştırıp dökün Ayvanın çekirdeklerini de toz şekerin üzerine serpiştirin 1 tane çubuk tarçını koyun Vişneleri de koyup suyu ek edin Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayana değin ayvaları çevirerek pişirin Yumuşayan ayvaların altını kapatıp soğumaya bırakın Ayvalar soğuyunca servis tabağına koyun Ortalarına kaymak koyun Kaymağın üzerine ayvayla beraber pişen vişneleri de koyun Onun üzerinede tencerenin dibindeki suyu gezdirin Servise hazırlanmış Afiyet olsun