iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Kaymaklı İrmik Helvası Malzemeleri
125 gr tereyağı
125 gr margarin
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı vişne suyu
Arası için Malzemeler
Kaymak
Bir tencerede yağı eritin Tereyağı eriyince irmiği ekleyin ve altın sarısı renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin
Ayrı bir tencerede süt, vişne suyu ve şekeri ısıtın
Kavrulan irmiğin üzerine dökün, suyunu çektirin
Ardından bir kasenin yarısına irmik helvasını koyun Üzerine kaymak ilave edin ve üstünü tekrar helvayla kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin
Sıcakken servis yapın
ARDANIN MUTFAĞI
125 gr tereyağı
125 gr margarin
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı vişne suyu
Arası için Malzemeler
Kaymak
Bir tencerede yağı eritin Tereyağı eriyince irmiği ekleyin ve altın sarısı renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin
Ayrı bir tencerede süt, vişne suyu ve şekeri ısıtın
Kavrulan irmiğin üzerine dökün, suyunu çektirin
Ardından bir kasenin yarısına irmik helvasını koyun Üzerine kaymak ilave edin ve üstünü tekrar helvayla kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin
Sıcakken servis yapın
ARDANIN MUTFAĞI