iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Kitkat Çıtır Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*250 gr margarin
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı sirke
*4 yumurta (2 tanesinin akı ayrılacak üzerine sürmek için)
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı*kadar un
*Nişaşta
Üzerine serpmek için;
*Galeta unu
İç harç için;
*2 kase vişne marmelatı ya da püresi
*1 kase tuzsuz yer fıstığı, çekilmiş fındık
Hazırlanışı
Hamurun hazırlanması: Margarin ve nişasta hariç diğer*malzemeleri sırası ile karıştırıp*hamuru yoğurun 15 dk dinlendirin İç malzemeleri karıştırarak*harcı hazırlayın Margarini eritin Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya ayırın Her parçayı 12 bezeye ayırın*1 bezeyi bol nişasta ile pasta tabağı kadar açın Üzerine 1 yemek kaşığı erimiş yağı*her yerine gelecek şekilde sürün 2bezeyi de aynı şekilde açın Üzerine yağı sürün, bu şekilde devam edin 6 bezeye yağı sürmeyin,*bir kenarda beklemeye alın Bütün hamuru 6*kat yağlı beze grubu*hazırlayın ve mayalanmaya bırakın Altılı beze grubunun üzerine bol nişasta serpip geniş yufka halinde açın*12 eşit parçaya ayırın, 1’er yemek kaşığı iç harçtan*parçanın geniş tarafına koyun Yanlarını kapatın, sigara böreği gibi sarın Üzerine yumurta aklarını sürün Galeta ununu serpip yağlanmış*fırın tepsisine dizin 20 dk bekletip fırına sürün Kızarıncaya kadar pişirin Ilımaya bırakın daha sonra servise hazırlayın Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*250 gr margarin
*1 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı sirke
*4 yumurta (2 tanesinin akı ayrılacak üzerine sürmek için)
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı*kadar un
*Nişaşta
Üzerine serpmek için;
*Galeta unu
İç harç için;
*2 kase vişne marmelatı ya da püresi
*1 kase tuzsuz yer fıstığı, çekilmiş fındık
Hazırlanışı
Hamurun hazırlanması: Margarin ve nişasta hariç diğer*malzemeleri sırası ile karıştırıp*hamuru yoğurun 15 dk dinlendirin İç malzemeleri karıştırarak*harcı hazırlayın Margarini eritin Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya ayırın Her parçayı 12 bezeye ayırın*1 bezeyi bol nişasta ile pasta tabağı kadar açın Üzerine 1 yemek kaşığı erimiş yağı*her yerine gelecek şekilde sürün 2bezeyi de aynı şekilde açın Üzerine yağı sürün, bu şekilde devam edin 6 bezeye yağı sürmeyin,*bir kenarda beklemeye alın Bütün hamuru 6*kat yağlı beze grubu*hazırlayın ve mayalanmaya bırakın Altılı beze grubunun üzerine bol nişasta serpip geniş yufka halinde açın*12 eşit parçaya ayırın, 1’er yemek kaşığı iç harçtan*parçanın geniş tarafına koyun Yanlarını kapatın, sigara böreği gibi sarın Üzerine yumurta aklarını sürün Galeta ununu serpip yağlanmış*fırın tepsisine dizin 20 dk bekletip fırına sürün Kızarıncaya kadar pişirin Ilımaya bırakın daha sonra servise hazırlayın Afiyet olsun