iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Kremalı Kat Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin;
*2 yumurta
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2,5 çay bardağı un
Kreması için;
*1 yumurta sarısı
*2 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
*2,5 çorba kaşığı un
Vişne sosu için;
*Yarım kilo vişne
*1 5 çay bardağı şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
*Not: Damak tadınıza göre şeker azaltılabilir ya da arttırılabilir, çilek ve kiraz da kullanalabilirsiniz
Vişneli Kremalı Kat Tarifi Yapılışı Öncelikle keki hazırlayalım tüm malzemeleri sırasıyla karıştırıp homojen bir karışım elde edelim Yağlanmış kalıbımıza (dikdörtgen yada yuvarlak borcam) hamurumuzu dökelim 180 C pişirelim Fırından çıkan keki ılımaya bırakalım
Kreması için tüm malzemeyi karıştırıp ocakta üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim altını kapattıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyelim Kremayı ılıyan kekimizin üzerine döküp buzdolabında soğumaya bırakalım
Vişne sosu için küçük bir tencereye su nişasta şeker ve ortadan ikiye kestiğimiz vişnelerimizi alıp karıştıralım kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım oda soğuduktan sonra buzdolabında soğuyan tabağımızın üzerine soğuk sosumuzu gezdirelim Yine buzdolabından 34 saat bekledikten sonra servis yapabiliriz
Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2,5 çay bardağı un
Kreması için;
*1 yumurta sarısı
*2 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
*2,5 çorba kaşığı un
Vişne sosu için;
*Yarım kilo vişne
*1 5 çay bardağı şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
*Not: Damak tadınıza göre şeker azaltılabilir ya da arttırılabilir, çilek ve kiraz da kullanalabilirsiniz
Vişneli Kremalı Kat Tarifi Yapılışı Öncelikle keki hazırlayalım tüm malzemeleri sırasıyla karıştırıp homojen bir karışım elde edelim Yağlanmış kalıbımıza (dikdörtgen yada yuvarlak borcam) hamurumuzu dökelim 180 C pişirelim Fırından çıkan keki ılımaya bırakalım
Kreması için tüm malzemeyi karıştırıp ocakta üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim altını kapattıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyelim Kremayı ılıyan kekimizin üzerine döküp buzdolabında soğumaya bırakalım
Vişne sosu için küçük bir tencereye su nişasta şeker ve ortadan ikiye kestiğimiz vişnelerimizi alıp karıştıralım kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım oda soğuduktan sonra buzdolabında soğuyan tabağımızın üzerine soğuk sosumuzu gezdirelim Yine buzdolabından 34 saat bekledikten sonra servis yapabiliriz
Afiyet olsun