iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Mekik Malzemeleri
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı – oda sıcaklığında
5 adet yumurta
1 su bardağı un
½ su bardağı toz badem
½ tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı vişne
Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini spatula yardımı ile birbirine yedirin ardından mikserle tek tek yumurtaları çırparak yedirin Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımı ile homojen oluncaya kadar karıştırın
Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2025 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı – oda sıcaklığında
5 adet yumurta
1 su bardağı un
½ su bardağı toz badem
½ tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı vişne
Vişneleri süzgece alıp fazla sularından arındırın
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini spatula yardımı ile birbirine yedirin ardından mikserle tek tek yumurtaları çırparak yedirin Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımı ile homojen oluncaya kadar karıştırın
Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2025 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin