iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Narlı Kedidili Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Vişneli sos için;
*1 su bardağı kiraz
*1 avuç nar
*1 buçuk su bardağı vişne suyu
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*48 50 kedidili
*2 kutu sıvı krema
*2 paket krema sertleştiricisi
*500 gram maskarpone yada labne
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
Islatmak için;
*1 çay bardağı vişne suyu
*Arzuya göre üzerine biraz hindistan cevizi rendesi
Vişneli Narlı Kedidili Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Önce sosunu hazırlayalım, vişne suyu şeker, nişastayı karıştırıp, kaynatalım rengi ve kıvamı koyulaşınca tamamdır, soğuk kremayı krema sertleştiricisi ile katılaşana kadar çırpıyoruz, maskarpone ile pudra şekerini iyice karıştırıp, çırptığımız kremayı ekliyoruz, uygun bir kaseye kedidilinin yarısını dizip, üzerine kaşıkla vişne suyu gezdiriyoruz, kremanın yarısını üzerine sürüp, kalan kedidili dizip vişne suyu ile ıslatıyoruz Kalan kremayı üzerine düzlüyoruz, kremanın üzerine kiraz nar döküp, hazırladığımız vişne sosunu üzerine gezdiriyoruz, buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz Krema sertleştiricisi yoksa kendiniz yapabilirsiniz, bir tatlı kaşığı nişasta, bir tatlı kaşığı pudra şekeri ile karıştırıp kullanabilirsiniz Bu ölçü 1 kutu yani 200 ml krema içindir
*1 su bardağı kiraz
*1 avuç nar
*1 buçuk su bardağı vişne suyu
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*48 50 kedidili
*2 kutu sıvı krema
*2 paket krema sertleştiricisi
*500 gram maskarpone yada labne
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
Islatmak için;
*1 çay bardağı vişne suyu
*Arzuya göre üzerine biraz hindistan cevizi rendesi
Vişneli Narlı Kedidili Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Önce sosunu hazırlayalım, vişne suyu şeker, nişastayı karıştırıp, kaynatalım rengi ve kıvamı koyulaşınca tamamdır, soğuk kremayı krema sertleştiricisi ile katılaşana kadar çırpıyoruz, maskarpone ile pudra şekerini iyice karıştırıp, çırptığımız kremayı ekliyoruz, uygun bir kaseye kedidilinin yarısını dizip, üzerine kaşıkla vişne suyu gezdiriyoruz, kremanın yarısını üzerine sürüp, kalan kedidili dizip vişne suyu ile ıslatıyoruz Kalan kremayı üzerine düzlüyoruz, kremanın üzerine kiraz nar döküp, hazırladığımız vişne sosunu üzerine gezdiriyoruz, buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz Krema sertleştiricisi yoksa kendiniz yapabilirsiniz, bir tatlı kaşığı nişasta, bir tatlı kaşığı pudra şekeri ile karıştırıp kullanabilirsiniz Bu ölçü 1 kutu yani 200 ml krema içindir