Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Parfe

Vişneli Parfe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Vişneli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket limon aromalı jöle
*2 adet krem şanti
*300 gr ayıklanmış vişne
*1 su bardağı ılık su
*1 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı şeker
*400 gr yıkanmış ve ayıklanmış vişne
*1 çay bardağı su
*1 orta boy limonun suyu
*Koroplast Streç Film

*
Vişneli Parfe Tarifi Yapılışı Vişneleri ayıklayın
2 paket krem şantiyi, su veya süt ile paket üzerindeki bilgilere göre çırparak hazırlayın
1 paket limon aromalı jöleyi, 1 su bardağı ılık suda iyice eritin
Üzerine hazırladığınız krem şantiyi ilave ederek karıştırın
Karışıma ayıklanmış vişneleri ekleyin
Bir dondurma veya servis kabına, kenarlarından pay bırakarak streç filmi yerleştirin
İçine vişneli parfe karışımından ekleyip, üzerini streç filmle kapatın
Hazırladığınız vişneli parfeleri buzlukta 1 gece bekletin
Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarın ve kabı ters çevirip streç filmi tamamen kaldırıp servis edin
Dilerseniz üzerine aşağıda tarifini verdiğimiz vişne sosunu ekleyerek de servis edebilirsiniz
Vişne Sosu Yapılışı:
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
400 gr yıkanmış ve ayıklanmış vişne
1 çay bardağı su
1 orta boy limonun suyu
Limon suyu hariçinde tüm karışımı bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin Pişerken limon suyunu da ekleyin Ortakoyu kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın Soğuduktan sonra servis edin
Derin Dondurucuda Vişne Saklama:
İstediğiniz kadar vişneyi yıkayıp, saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın Bir süzgece yerleştirip, suyunun süzülmesini bekleyin Suyu süzülen vişneleri fermuarlı poşete yerleştirip, havasını alarak kapatıp, derin dondurucuya yerleştirin Vişnenin derin dondurucuda saklama süresi 810 aydır
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt