iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Parfe Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta akı
*Yarım su bardağı süt
*1 paket krem şanti
*Yarım su bardağı şeker
*150 gram vişne ( taze veya dondurulmuş olabilir)
Üzeri için;
*1 su bardağı vişne
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
*Koyu olursa bir miktar su
*
Vişneli Parfe Tarifi Yapılışı Yumurta aklarını, mikser ile düşük ayarda kar gibi olana dek çırpalım Bir fiske tuz ilave edelim ve çırpmaya devam edelim daha sonra şekeri yavaş yavaş ilave edip şeker eriyene kadar TEKRAR çırpmaya devam edelim
Ayrı bir kapta yarım bardak süt ile krem şantiyi hazırlayalım Hazırladığımız krem şantiyi ve vişneleri çırptığımız yumurta akına ilave edip yavaş yavaş alttan üste doğru karıştıralım (Bu aşamada artık mikser kullanmıyoruz)
Karışımı uzun kek kalıbına, temiz bir poşet geçirip içine yayalım ve buzlukta en az 4 saat donmasını bekleyelim ne kadar fazla durursa o kadar güzel bir parfe hazırlamış olursunuz
Bu arada çekirdeklerini temizlediğimiz bir su bardağı vişneyi robottan geçirelim nişasta ve şekeri ilave edip pişirelim Sos koyu olursa az miktar su ile inceltebilirsiniz
Buzlukta donan parfe servis yapacağımız kaba ters çevirerek yavaş yavaş poşetinden çıkarıp vişneli sos ile servis yapıyoruz Afiyet olsun
*
*4 yumurta akı
*Yarım su bardağı süt
*1 paket krem şanti
*Yarım su bardağı şeker
*150 gram vişne ( taze veya dondurulmuş olabilir)
Üzeri için;
*1 su bardağı vişne
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
*Koyu olursa bir miktar su
*
Vişneli Parfe Tarifi Yapılışı Yumurta aklarını, mikser ile düşük ayarda kar gibi olana dek çırpalım Bir fiske tuz ilave edelim ve çırpmaya devam edelim daha sonra şekeri yavaş yavaş ilave edip şeker eriyene kadar TEKRAR çırpmaya devam edelim
Ayrı bir kapta yarım bardak süt ile krem şantiyi hazırlayalım Hazırladığımız krem şantiyi ve vişneleri çırptığımız yumurta akına ilave edip yavaş yavaş alttan üste doğru karıştıralım (Bu aşamada artık mikser kullanmıyoruz)
Karışımı uzun kek kalıbına, temiz bir poşet geçirip içine yayalım ve buzlukta en az 4 saat donmasını bekleyelim ne kadar fazla durursa o kadar güzel bir parfe hazırlamış olursunuz
Bu arada çekirdeklerini temizlediğimiz bir su bardağı vişneyi robottan geçirelim nişasta ve şekeri ilave edip pişirelim Sos koyu olursa az miktar su ile inceltebilirsiniz
Buzlukta donan parfe servis yapacağımız kaba ters çevirerek yavaş yavaş poşetinden çıkarıp vişneli sos ile servis yapıyoruz Afiyet olsun
*