iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk vanilya
1 kase dondurulmuş vişne
Krema için:
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
115 çay bardağı şeker
1 pk vanilya
Üzeri için:
1 pk krem şanti
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı gıda boyası
Hazırlanışı:
1Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın Ardından sırayla elenmiş un, k tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın Yuvarlak kek kalıbına döküp ( ben kelepçeli kalıp kullandım ) 180 derecede pişirin
2Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı alıp ocakta karıştırarak pişirin İsterseniz 5 dk mikserde çırpın
3Pandispanyayı kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye kesin Islatmak için nescafeşeker karışımı hazırlayın Kremamızın hepsini keke yayın ve vişne tanelerini dizin Diğer kek ile kapatın
41pk krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın içine yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası koyup tekrar çırpınPastanın üzerini krem şantiyle sıvayın Kenarlarını rende çikolatayla kaplayın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Alıntıdır
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk vanilya
1 kase dondurulmuş vişne
Krema için:
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
115 çay bardağı şeker
1 pk vanilya
Üzeri için:
1 pk krem şanti
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı gıda boyası
Hazırlanışı:
1Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın Ardından sırayla elenmiş un, k tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın Yuvarlak kek kalıbına döküp ( ben kelepçeli kalıp kullandım ) 180 derecede pişirin
2Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı alıp ocakta karıştırarak pişirin İsterseniz 5 dk mikserde çırpın
3Pandispanyayı kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye kesin Islatmak için nescafeşeker karışımı hazırlayın Kremamızın hepsini keke yayın ve vişne tanelerini dizin Diğer kek ile kapatın
41pk krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın içine yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası koyup tekrar çırpınPastanın üzerini krem şantiyle sıvayın Kenarlarını rende çikolatayla kaplayın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Alıntıdır