Vişneli Pasta 1548692862 1548692862 visnelipasta5c4f2d82d3258visnelipasta5c4f2d82d3258 http:img2blogcucomimagesfusfusununmutfagidsc00115 Pasta Keki • 4 yumurta (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı (170 gr) toz şeker • 1 su bardağı (110 gr) un • ½ su bardağı (50 gr) nişasta • 1 paket vanilya • 12 akarsu kaşığı limon suyu • 12 nehir bardağı sıcak su 1 Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz 2 Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz 3 Hafif köpüklenmeye başladığı vakit limon suyunu ilave ediyoruz Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz Kabı zıt çevirdiğimizde dökülmeyecek değin katılaşana kadar adamakıllı çırpıyoruz 4 Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene değin mikser ile çırpıyoruz Çırpma işlemine devam ederken 12 akarsu bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz (45 dakika sürüyor) 5 Önce yumurta sarılarını sonradan bambaşka bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz 6 Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek takriben 40 45 dk pişiriyoruz ARA KREMASI : 2 su bardağı süt 1 yumurta 1 yemek yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta id 1 dere bardağı şeker 1 yemek yemek kaşığı tereyağ Yumurta,un,nişasta ve süt tencereye konarak adamakıllı karıştırılır ve kaynayıncya dek karıştıra karıştıra pişirilirKaynayınca şekeri konur ve 1 dakika kadar kaynatılarak ocaktan alınırKrema tezgahın üzerine dökülür bir spatula ile kenarlardan ortaya dürüst karıştırarak ılıması sağlanır ılıyan krema kabın içerisine alınır ve tereyağ konular mikserle soğuyana dek arada bir çırpılır Keki bir gün öncede pişirip strece sararsanız daha iyi olur lakin benim gibi ancak soğuyana değin beklesenizde olurBen keki ikiye kestim bembeyaz çok yumuşak ve nefis bir de yağsız bir kek Tekrar bir katını pasta çemberini içerisine koydumArasına kremanın yarısını sürdüm ,dondurucudan çıkardığım ve çözdürdüğüm çekirdekleri çıkarılmış vişneleri dizdimKalan kremayı vişnelerin üzerine sürüp öteki katı kapattım Pastayı böylece buzdolabına koyup bir saat dek soğuttum Üstteki kreması için bir poşet kakaolu krem şantiyi bir su bardağı süt ile çırptım ve dolaptan çıkardığım pastanın üzerine düzgünce sürdümÜzerini dilimlenmiş gibi bıçakla çizdim, kenarlarınada çatalla şekil verdim ve kakao eledim Sade krem şantiyi pastanın üstüne ve altına sıktım ve üzerine vişne yerleştirdimOrtasınada damla çikolata koydum Sağlık olsunnnnnnnnnnn:ufak:
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.