iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Prenses Tacı Tarifi İçin Malzemeler
Jölesi için;
4 su bardağı vişne suyu 4 yemek kaşığı vişne reçeli 4 5 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya Sütlü tatlısı için;
1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik 1 paket hindistan cevizi (75 grlık) 1 yemek kaşığı dolusu margarin 1 paket vanilya
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk Vişneli Prenses Tacı Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar yazın en güzel tatlılarındandır belkide sütlü tatlılar hem serin hem hafif bir tatlı prenses tacı ama bu sefer şekli şahane )) Umarım beğenirsiniz
Öncelikle jölesi için, vişne suyu, nişasta, pudra şekeri ve vişne reçelini tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz Kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz, daha sonra vanilyamızı da ekleyip kalıbımızı ıslatıp jölemizi döküp yayıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz Daha sonra sütlü tatlısını hazırlıyoruz yağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz Ocaktan alınca margarin ve vanilyayı ekleyip eritiyoruz ,daha sonra ılıyan jölemizin üzerine yavaşça döküp yayıyoruz, oda ısısına gelince dolapta dinlenmeye bırakıyoruz, tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp süsleyip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
Jölesi için;
4 su bardağı vişne suyu 4 yemek kaşığı vişne reçeli 4 5 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya Sütlü tatlısı için;
1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik 1 paket hindistan cevizi (75 grlık) 1 yemek kaşığı dolusu margarin 1 paket vanilya
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk Vişneli Prenses Tacı Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar yazın en güzel tatlılarındandır belkide sütlü tatlılar hem serin hem hafif bir tatlı prenses tacı ama bu sefer şekli şahane )) Umarım beğenirsiniz
Öncelikle jölesi için, vişne suyu, nişasta, pudra şekeri ve vişne reçelini tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz Kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz, daha sonra vanilyamızı da ekleyip kalıbımızı ıslatıp jölemizi döküp yayıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz Daha sonra sütlü tatlısını hazırlıyoruz yağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz Ocaktan alınca margarin ve vanilyayı ekleyip eritiyoruz ,daha sonra ılıyan jölemizin üzerine yavaşça döküp yayıyoruz, oda ısısına gelince dolapta dinlenmeye bırakıyoruz, tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp süsleyip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.