iltasyazilim
FD Üye
Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağın yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*3 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Jölesi için;
*2 su bardağı vişne suyu
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
Süslemesi için;
*Damla çikolata
*Toz antep fıstığı
*Toz hindistan cevizi
Vişneli Tart Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle keki için 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri eriyene kadar çırpıyoruz
*Sonrasında yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
*En son 3 çay bardağı unu ilave edip çok düşük ayarda çırpıyoruz
*Unu attıktan sonra çırpma işlemi düşük ayarda 30 sn* geçmiyor
*Sonrasında kabartma tozunu ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile 10 sn kadar karıştırıyoruz
*Öncesinde yağladığımız tart kabına döküp fırına veriyoruz
*160 derecede pişiriyoruz
*Vişne Jölesi içinde; 2 su bardağı vişne suyunu ufak bi tencereye alıyoruz
*Üzerine yavaş yavaş nişastayı ilave ediyoruz topaklanmaması için Ve şekeri ilave ediyoruz
*Fırından kek çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz Aynı zamanda jolede ılıklaşmış oluyor
*Ilık Jöleyi soğumuş kekin üzerine döküyoruz
*Son olarak ta dilediğimiz gibi süsleme yapıyoruz
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağın yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*3 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Jölesi için;
*2 su bardağı vişne suyu
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı nişasta
Süslemesi için;
*Damla çikolata
*Toz antep fıstığı
*Toz hindistan cevizi
Vişneli Tart Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle keki için 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri eriyene kadar çırpıyoruz
*Sonrasında yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
*En son 3 çay bardağı unu ilave edip çok düşük ayarda çırpıyoruz
*Unu attıktan sonra çırpma işlemi düşük ayarda 30 sn* geçmiyor
*Sonrasında kabartma tozunu ve şekerli vanilini ilave edip kaşık ile 10 sn kadar karıştırıyoruz
*Öncesinde yağladığımız tart kabına döküp fırına veriyoruz
*160 derecede pişiriyoruz
*Vişne Jölesi içinde; 2 su bardağı vişne suyunu ufak bi tencereye alıyoruz
*Üzerine yavaş yavaş nişastayı ilave ediyoruz topaklanmaması için Ve şekeri ilave ediyoruz
*Fırından kek çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz Aynı zamanda jolede ılıklaşmış oluyor
*Ilık Jöleyi soğumuş kekin üzerine döküyoruz
*Son olarak ta dilediğimiz gibi süsleme yapıyoruz