iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Suyu ve margarini geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz Margarini eridikten sonra irmik, un, nişasta ve toz şekeri ekleyip tahta kaşıkla birlikte hızlı bir şekilde karıştırıyoruz
Hamurumuz katılaştıktan sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz Şerbeti için, şeker, su, 2 dilim limon ve çekirdeği çıkartılmış 1 kase vişneyi tenceye koyup pişiriyoruz
Hamurdan parçalar koparıyoruz ve parmak şekli veriyoruz, uçlarını sivri yapıyoruz Tavaya bol sıvıyağ döküyoruz Yağ soğukken hamurları içine atıyoruz Hamurlar kızarınca süzerek alıyoruz ve şerbetin içine atıyoruz Şerbetin içindeyken karıştırıyoruz ve biraz bekletip servis tabağına alıyoruz ve servis ediyoruz
3 su b un
75 gr margarin
4 yumurta
2 çorba k irmik
2 çorba k nişasta
1 çorba k toz şeker
2,5 su b su
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
4 su b toz şeker
2 su b su
1 kase vişne
2 dilim limon
Kaynak : Oktay Usta
Suyu ve margarini geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz Margarini eridikten sonra irmik, un, nişasta ve toz şekeri ekleyip tahta kaşıkla birlikte hızlı bir şekilde karıştırıyoruz
Hamurumuz katılaştıktan sonra karıştırma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz Şerbeti için, şeker, su, 2 dilim limon ve çekirdeği çıkartılmış 1 kase vişneyi tenceye koyup pişiriyoruz
Hamurdan parçalar koparıyoruz ve parmak şekli veriyoruz, uçlarını sivri yapıyoruz Tavaya bol sıvıyağ döküyoruz Yağ soğukken hamurları içine atıyoruz Hamurlar kızarınca süzerek alıyoruz ve şerbetin içine atıyoruz Şerbetin içindeyken karıştırıyoruz ve biraz bekletip servis tabağına alıyoruz ve servis ediyoruz
3 su b un
75 gr margarin
4 yumurta
2 çorba k irmik
2 çorba k nişasta
1 çorba k toz şeker
2,5 su b su
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
4 su b toz şeker
2 su b su
1 kase vişne
2 dilim limon
Kaynak : Oktay Usta