Vitamin deposu elma BOLU İl Sağlık Durumu Müdürlüğü diyetisyeni Naciye İla, her gün kabuğu ile yenilecek bir elmanın, insan vücudundaki bir çok hastalığa iyi gelmesinin yanısıra, cilt yaşlanmasını da geciktirdiğini söyledi 1548333764 1548333764 vitamindeposuelma5c4f94660117evitamindeposuelma5c4f94660117e http:wwwmedyapazaricomimagessaglikelma(1) Elmanın, her türlü hastalıklıkta en fazla fayda karşılayan bir meyve olduğunu bildiren İla, “İçerdiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece olumlu etkileri olan elma, antioksidan içermesi sebebiyle yürek sağlığı açısından da faydalı olmasının yanısıra, cilt yaşlanmasını da geciktirmektedir dedi İçeriğinde, yüzde 85 su, yüzde 12 şeker, organik asitler, soda, fosfor, vitamin A, B1, B2, B5, C, E ve PP yer alan elmanın adale ve sinir sistemi için gerekli bir meyve olduğunu ifade eden İla, bedeni ve zihni yorgunluklarda düzeltici etkiye sahip olan elmanın yatmadan önce yenildiği taktirde rahat bir uyku sağlanabileceğini söyledi Böbrekleri çalıştıran elmanın idrar söktürücü özeliği ile vücuttaki ürik asidin dışarı atımını hızlandırdığını da belirten İla, “Taze elma suyu ile silinen buruşuk ve pörsük deri, canlılık ve tazelik kazınır Pişmiş elmanın kabızlığa etkin olduğu bilinen bir gerçektir Elma kürüyle de gut, böbrek, mesane hastalıklarıyla hemoroite aleyhinde son derece iyi sonuçlar alınmıştır Taze rendelenmiş bir adet elmanın yemekten önce tüketilmesi, sindirim yetersizliğine son derece iyi gelmektedir Sindirim sistemini uyaran ve mide mukozasını güçlendiren elma suyu, aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılmaktadır diye konuştu Günlük 3 adet elma tüketiminin 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine muavin olduğunu kaydeden İla, “Günde 3 adet elma tüketiminin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı saptanmış bulunuyor Lif olarak zengin olan elma, vücutta kolesterol ve yağın birikmesine engel olur Sigara içenlerde nefes alma kapasitesinde artma karşılayan elma, içerdiği posa miktarı, yağ brülör olması ve düşük enerji içermesinden dolayı zayıflama diyetlerinde seçim edilen ve önerilen bir meyvedir dedi (Hürriyet)