iltasyazilim
FD Üye
*
Vitamin Şurubu Nasıl Hazırlanır? Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumru zencefil
*1 adet limon
*1 adet portakal
*2 adet kabuk tarçın
*yeteri kadar bal
Vitamin Şurubu Nasıl Hazırlanır? Tarifi Yapılışı Öncelikle zencefilin kabuğunu ayıklayıp, limon ve portakalı da iyice yıkamanız gerekiyor Zencefili minik küp şeklinde doğrayın Limon ve portakalı da kabuklarıyla birlikte yine olabildiği kadar küçük küp şeklinde kesin
Püf Noktası: Limon ve portakalı kabuğuyla birlikte doğrayacağınız için keskin bir bıçak kullanmalısınız Aksi halde tüm suları kesme tahtasına akıyor
Doğrayarak hazırladığınız malzemeleri orta büyüklükteki bir kavanoza sırasıyla zencefil, limon ve portakal olarak yerleştirin
Tarçın kabuklarını da dik duracak şekilde kenarlara yerleştirin
Şimdi sıra balda Balı da bütün malzemelerin üzerini örtecek miktarda koyuyorsunuz
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz artık Fakat ara sıra kontrol ederek kavanozu ters yüz etmeniz gerekiyor, çünkü bal kavanozun dibine çöküyor
Bu şekilde buzdolabında bir gün bekledikten sonra, her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içmeniz sağlığınıza sağlık katacak, hastalıkların da önüne geçecektir
Eğer çay olarak tüketmek isterseniz de bir fincan ılık su içerisine 1 yemek kaşığı koyup içebilirsiniz
Sağlıklı günler dilerim
Vitamin Şurubu Nasıl Hazırlanır? Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumru zencefil
*1 adet limon
*1 adet portakal
*2 adet kabuk tarçın
*yeteri kadar bal
Vitamin Şurubu Nasıl Hazırlanır? Tarifi Yapılışı Öncelikle zencefilin kabuğunu ayıklayıp, limon ve portakalı da iyice yıkamanız gerekiyor Zencefili minik küp şeklinde doğrayın Limon ve portakalı da kabuklarıyla birlikte yine olabildiği kadar küçük küp şeklinde kesin
Püf Noktası: Limon ve portakalı kabuğuyla birlikte doğrayacağınız için keskin bir bıçak kullanmalısınız Aksi halde tüm suları kesme tahtasına akıyor
Doğrayarak hazırladığınız malzemeleri orta büyüklükteki bir kavanoza sırasıyla zencefil, limon ve portakal olarak yerleştirin
Tarçın kabuklarını da dik duracak şekilde kenarlara yerleştirin
Şimdi sıra balda Balı da bütün malzemelerin üzerini örtecek miktarda koyuyorsunuz
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz artık Fakat ara sıra kontrol ederek kavanozu ters yüz etmeniz gerekiyor, çünkü bal kavanozun dibine çöküyor
Bu şekilde buzdolabında bir gün bekledikten sonra, her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içmeniz sağlığınıza sağlık katacak, hastalıkların da önüne geçecektir
Eğer çay olarak tüketmek isterseniz de bir fincan ılık su içerisine 1 yemek kaşığı koyup içebilirsiniz
Sağlıklı günler dilerim