iltasyazilim
FD Üye
Vitaminli Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday ( ıslatılmış)
*67 su bardağı kemik suyu ( ben biraz etli tercih ettim siz isterseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz )
*1 tane de soğan
Sos için:
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 domates rendesi
*Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
Vitaminli Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı Buğdayı akşamdan ıslatabilir veya güzelce yıkadıktan sonra 20 dk düdüklü tencere de haşlayın Bu arada bir tencere de sıvı yağ, tereyağ ile küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz, ardından salçasını ekleyip güzelce kıvam alasıya kadar kavururuz Domates rendesini ilave edip tuz ve baharatlarını ekleyelim kemik suyu ve küçük et parçalarını ( kemiğin üzerinde bulunan) ekleyip buğdayı içerisine dökelim ve 12 tık kaynayınca altını kapatabiliriz
Not: ben bu tür tarifleri yaparken koyu bir kıvam alması sulu sulu olmasın diye 1 kaşık un kavuruyorum
Afiyet olsun
*1 su bardağı aşurelik buğday ( ıslatılmış)
*67 su bardağı kemik suyu ( ben biraz etli tercih ettim siz isterseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz )
*1 tane de soğan
Sos için:
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 domates rendesi
*Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
Vitaminli Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı Buğdayı akşamdan ıslatabilir veya güzelce yıkadıktan sonra 20 dk düdüklü tencere de haşlayın Bu arada bir tencere de sıvı yağ, tereyağ ile küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz, ardından salçasını ekleyip güzelce kıvam alasıya kadar kavururuz Domates rendesini ilave edip tuz ve baharatlarını ekleyelim kemik suyu ve küçük et parçalarını ( kemiğin üzerinde bulunan) ekleyip buğdayı içerisine dökelim ve 12 tık kaynayınca altını kapatabiliriz
Not: ben bu tür tarifleri yaparken koyu bir kıvam alması sulu sulu olmasın diye 1 kaşık un kavuruyorum
Afiyet olsun