Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vitir Namazına Nasıl Niyet Edilir?

Vitir Namazına Nasıl Niyet Edilir?
0
256

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Vitir Vacip Namazına Nasıl Kasıt Edilir?

Hergün yatsı namazından sonradan kılınan Vitir namazı vaip namazdır3 Rekat olarak kılınan vitir namazının niyeti nasıl yapılmalıdırVitir namazı niyeti nasıl yapılır;

Hanefi mezhebine kadar vacip olan üç rekatlık vitir namazı için niyet konusunda kısaca şunları diyebiliriz

Vitir namazına Şöyle Amaç Edilmelidir;

Gaye ettim bugünkü vitir vacip namazını kılmaya diyerek niyet edilmektedirAhmed Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretleri şöyle buyurmaktadırVitir Namazına hanefiler Maksat ettim Vitir namazını kılmaya demesi de kafi olacaktır *

Similar threads

Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız. 5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır? Bütün Müslümanların Yatsı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız. 5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır? Bütün Müslümanların Yatsı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Namaz Kılarken İmam Nasıl Amaç Etmeli Cemaate namaz kıldırıcak imam niyetini nasıl yapar İmam, (Bana uyan cemaate imam oldum) der İmamın, erkeklere imam olmaya niyet etmesi gerekmez Eğer hedef etmezse, namaz sahih olur lakin; kendisi cemaat ile kılmak sevabına kavuşamaz (Cemaate imam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
222
Vitir namazı yatsı namazının arkasındna kılınır 3 rekattırVitir namazının kazasını kılmak vaciptir Öteki kaza namazlarında olduğu gibi vitir namazının kazasınında emin bir vakti yoktur tekrar tekrar kılınabilir Yatsı namazının kazası ile vitir namazının kazası peşi peşine kılınması gerekmez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
187
Sabahtan Namazı Kazası kılınışı Kaza namazları nasıl kılınır? Kaza namazlarında sünnetler kılınmaz Yalnızca farz ve vacip namazlar kaza edilir Çünkü Allah bu namazları emretmiştir Sünnet namazlar sevap ve peygamberin şefaatini galip gelmek için kılınır Kılınmadığı takdirde günah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
333
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt