elektronikci
FD Üye
Bu ayın başında ortaya çıkan bir haber, Vivo V23 5G’nin bu ay içerisinde Hindistan’da çıkış yapacağına işaret ediyordu. Daha sonra ise şirketin V23 Pro’yu 5 Ocak’ta Hindistan’da tanıtacağına dair bir haber çıktı. GSM Arena’nın aktardığı habere göre, ikinci haber Vivo tarafından doğrulandı. Yani Vivo V23 serisi önümüzdeki ay, Hindistan’da piyasaya sürülecek.
GSM Arena’nın kaynağının paylaştığı bilgiye göre V23 serisi, 50 MP, gözlere otomatik odaklanma özelliğine sahip, çift selfie kamerasıyla birlikte gelecek. Buna karşılık Vivo V23e ve Vivo V23e 5G modellerinde bu yetenekli çift ön kamera yerine daha mütevazı tekli bir ön kamera bulunacak.
Bunların yanı sıra Vivo V23 serisindeki akıllı telefonları gösteren 10 saniye uzunluğunda bir tanıtım videosu da ortaya çıktı. Bu kısa tanıtım videosunda, kavisli ekrana ve üç arka kameraya sahip güneş ışığı altını renkli bir akıllı telefon gösteriliyor. Videonun sonunda ise biri gri, diğeri altın renkli olan Vivo V23 serisine ait iki akıllı telefon daha görüyoruz.
Tanıtım videosunun sonunda görülen iki telefondan gri renkli olan, iki ön kamerayı barındıran bir çentik ile kavisli bir ekrana sahipken, altın renkli olan ise 64 MP’lik ana kamera ünitesi tarafından yönetilen üçlü bir kamera donanımı barındırıyor. Bununla birlikte her iki akıllı telefon da 5G desteğine sahip.
Bununla birlikte ilk başta Vivo V23 Pro’nun, yeni duyurulan Vivo S12 serisinin bir üyesi olan, Çin’e özel Vivo S12 Pro’nun küresel bir versiyonu olması bekleniyordu. Ancak benzer bir tasarıma ve 50 MP’lik çift selfie kamerasına sahip olmasına rağmen, Vivo V23 Pro’nun, Vivo S12 Pro’nun birebir kopyası olmayacağı görülüyor.