Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Viyana Bifteği

Viyana Bifteği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

6 sığır bifteği (sokumdan kesilmiş dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
150 gr (34 su bardağı) et suyu
2 çorba kaşığı acı krema
1 tatlı kaşığı acı pul kırmızı biber
50 gr (14 su bardağı) rafine yağ
3 iri soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
Yapılışı :

Biftekleri tuz ve karabiberle ovup bir kenara bırakınız
Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca biftekleri ikişer ikişer tavaya koyup ıher yanlarını 2'şer dakika kızartınız Kızaran biftekleri servis tabağına koyup geri kalan biftekler kızarana kadar sıcak tutunuz
Et suyu acı krema ve pul kırmızı biberi tavada devamlı karıktırarak 3 dakika pişiriniz Sosu bifteklerin üstüne döküp sıcak tutunuz
Bir başka büyük tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca piyaz doğranmış soğanları içine atıp arada karıştırarak 810 dakika kazartınız Tavayı ateşten indirip kepçeyle soğanları alarak bifteklerin üstüne döşeyiniz
Üstüne kıyılmış taze soğanı serperek hemen servis ediniz

Not: Kremamsı soslu ve gevrek kızartılmış soğanla birlikte servis edilen Viyana usulü bifteği yeşil sebze ve sote patatesle servis edebilirsiniz
 
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt