iltasyazilim
FD Üye
Resimli Viyana Keki Tarifi
Viyana Keki Malzemeleri
4 su bardağı un
1 kahve kaşığı tuzlu
15 gr yaş maya
4 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
34 su bardağı + 1 nehir kaşığı şeker
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
13 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı ılık süt
Viyana Keki Yapılışı
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 akarsu kaşığı şeker katın 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani neredeyse kalıbı dolduruncaya dek bekletin Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş pak çıkana değin pişirin Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki ayrıntılarıyla soğuması için tel ızgaraya çıkartın Kek iyice soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin
Sağlık Durumu olsun *
Viyana Keki Malzemeleri
4 su bardağı un
1 kahve kaşığı tuzlu
15 gr yaş maya
4 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
34 su bardağı + 1 nehir kaşığı şeker
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
13 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı ılık süt
Viyana Keki Yapılışı
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 akarsu kaşığı şeker katın 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani neredeyse kalıbı dolduruncaya dek bekletin Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş pak çıkana değin pişirin Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki ayrıntılarıyla soğuması için tel ızgaraya çıkartın Kek iyice soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin
Sağlık Durumu olsun *