iltasyazilim
FD Üye
Viyana Pastası Tarifi yeni Resimli
Viyana Pastası Malzemeleri (810 kişilik)
30 gr kakao
3 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı darı nişastası
12 dere kaşığı tuz
300 gr şeker
8 adet akı ve sarısı ayrılmış kocaman yumurta
60 gr ince rendelenmiş bitter çikolata
Çikolatalı Krema
400 gr toz şeker
250 mi soğuk krema
250 gr kocaman doğranmış bitter çikolata
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Viyana Pastası Tarifi
Kek: Fırınınızı 150 derecede ısıtın
İki adet 20 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın, içlerine yağlı kâğıt serin
Kakao, un, darı nişastası ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın
Şeker ve yumurtaların sarısını geniş bir kabın içinde mikser ile yüksek hızda rengi açılıp kıvamı koyulaşana değin çırpın
Mikserin hızını düşürerek kuru malzemeleri derece derece karışıma yedirin
Mikseri yüksek hızda çalıştırarak yumurtaların akını diğer bir geniş kabın içinde sert tepecikler oluşturuncaya değin çırpın Karışımın içine yedirin
Hamuru kek kalıplarına bölüştürün
Kalıpları fırına vererek 2025 dakika pişirin Yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak için keklere bir kürdan batırın Dışarı çektiğinizde kürdan temiz kalmalıdır
Kalıpları dışarı alın ve kekleri kalıpların içinde 10 dakika bekletin Kekleri tel ızgara üstüne tersyüz edin Kâğıtları dikkatlice üzerlerinden sıyırın En Ince Ayrıntısına Kadar soğumaları için bekletin
Çikolatalı Krema: Şeker ve kremayı orta ateşe oturttuğunuz bir tencerede 1 dakika kaynattıktan daha sonra çikolatayı katıp karıştırın Tencereyi tekrar ateşe oturtun Karışımın sıcaklığı 112 dereceye ulaşıncaya dek karıştırmadan ısıtmaya devam edin Ocaktan alın
Tereyağı ve vanilyayı içine ekleyerek karıştırmadan tencereyi içi buzlu su batmış bir barbar oturtun 5 dakika beklettikten sonra karıştırın Karışım parlaklığını kaybetmeye başlayıncaya kadar, takriben 510 dakika, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin
34 dakika dinlendirdikten sonra sürülebilir bir kıvama gelene kadar karıştırın
Kekleri enlemesine ikiye bölün Bir kek katını seıvis tabağına yerleştirin Üzerine kremayı yayın Benzer işlemi iki kek katı için de tekrarlayın Son kek katını diğerlerinin üzerine oturttuktan sonra pastanın kenarını ve yanlarını kalan krema ile kaplayın
Pastanın üzerine çikolata rendesi serpiştirin *
Viyana Pastası Malzemeleri (810 kişilik)
30 gr kakao
3 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı darı nişastası
12 dere kaşığı tuz
300 gr şeker
8 adet akı ve sarısı ayrılmış kocaman yumurta
60 gr ince rendelenmiş bitter çikolata
Çikolatalı Krema
400 gr toz şeker
250 mi soğuk krema
250 gr kocaman doğranmış bitter çikolata
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Viyana Pastası Tarifi
Kek: Fırınınızı 150 derecede ısıtın
İki adet 20 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın, içlerine yağlı kâğıt serin
Kakao, un, darı nişastası ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın
Şeker ve yumurtaların sarısını geniş bir kabın içinde mikser ile yüksek hızda rengi açılıp kıvamı koyulaşana değin çırpın
Mikserin hızını düşürerek kuru malzemeleri derece derece karışıma yedirin
Mikseri yüksek hızda çalıştırarak yumurtaların akını diğer bir geniş kabın içinde sert tepecikler oluşturuncaya değin çırpın Karışımın içine yedirin
Hamuru kek kalıplarına bölüştürün
Kalıpları fırına vererek 2025 dakika pişirin Yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak için keklere bir kürdan batırın Dışarı çektiğinizde kürdan temiz kalmalıdır
Kalıpları dışarı alın ve kekleri kalıpların içinde 10 dakika bekletin Kekleri tel ızgara üstüne tersyüz edin Kâğıtları dikkatlice üzerlerinden sıyırın En Ince Ayrıntısına Kadar soğumaları için bekletin
Çikolatalı Krema: Şeker ve kremayı orta ateşe oturttuğunuz bir tencerede 1 dakika kaynattıktan daha sonra çikolatayı katıp karıştırın Tencereyi tekrar ateşe oturtun Karışımın sıcaklığı 112 dereceye ulaşıncaya dek karıştırmadan ısıtmaya devam edin Ocaktan alın
Tereyağı ve vanilyayı içine ekleyerek karıştırmadan tencereyi içi buzlu su batmış bir barbar oturtun 5 dakika beklettikten sonra karıştırın Karışım parlaklığını kaybetmeye başlayıncaya kadar, takriben 510 dakika, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin
34 dakika dinlendirdikten sonra sürülebilir bir kıvama gelene kadar karıştırın
Kekleri enlemesine ikiye bölün Bir kek katını seıvis tabağına yerleştirin Üzerine kremayı yayın Benzer işlemi iki kek katı için de tekrarlayın Son kek katını diğerlerinin üzerine oturttuktan sonra pastanın kenarını ve yanlarını kalan krema ile kaplayın
Pastanın üzerine çikolata rendesi serpiştirin *