iltasyazilim
FD Üye
MAZEMELE:
1 yumurta
250 g margarin
2 yemek kaşığı öğütülmüş tuzsuz badem
yarım çay kaşığı tuz
yarım su bardağı toz şeker
2 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
33,5 su bardağı un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 limon kabuğu rendesi
vişne reçeli
Hazırlanması:
Yumurta ve margarini mikserle 5 dakika çırpın Üzerine badem, tuz, şeker ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın Un, hamur kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun
Hamuru ikiye bölün Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin Yarısını fırın tepsisine dizin Üzerlerine birer çay kaşığı reçel koyun
Kalan hamurların üzerlerine bıçakla çarpı atın ve üzerlerine kapatın
Daha küçük bir kalıpla yapışacak şekilde üzerlerine bastırın 180 ºC'deki fırında 1520 dakika pişirin
1 yumurta
250 g margarin
2 yemek kaşığı öğütülmüş tuzsuz badem
yarım çay kaşığı tuz
yarım su bardağı toz şeker
2 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
33,5 su bardağı un
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 limon kabuğu rendesi
vişne reçeli
Hazırlanması:
Yumurta ve margarini mikserle 5 dakika çırpın Üzerine badem, tuz, şeker ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın Un, hamur kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun
Hamuru ikiye bölün Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin Yarısını fırın tepsisine dizin Üzerlerine birer çay kaşığı reçel koyun
Kalan hamurların üzerlerine bıçakla çarpı atın ve üzerlerine kapatın
Daha küçük bir kalıpla yapışacak şekilde üzerlerine bastırın 180 ºC'deki fırında 1520 dakika pişirin