Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Volkswagen’den 1 milyon elektrikli otomobil hamlesi

Volkswagen’den 1 milyon elektrikli otomobil hamlesi

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Volkswagen%2Dden%2D1%2Dmilyon%2Delektrikli%2Dotomobil%2Dhamlesi%2D229731%2Ejpg

Alman otomotiv devi Volkswagen, otomotiv sanayisindeki dönüşümüne ayak uydurmak için hazırda üretim yapan Almanya fabrikalarındaki üretim planlamalarını değiştirip tam elektrikli araba üretimine hazır hale getirmek için olağan gücüyle çalışıyor.

Aslında yalnızca Volkswagen değil sanayisinin önde gelen tüm markaları önümüzdeki 2-3 yıl içinde birden fazla elektrik motorlu modellerini piyasaya sürmek için ellerinden geleni ziyadesiyle yapıyor.

Daha evvelce 2025 yılında 1 milyon adet elektrikli araba üreteceğiz diyen Volkswagen, sanayideki hareketlilik yüzünden bu gayesini 2023 yılına çekti. Marka Reuters’ın haberine nazaran böylelikle 2025 yılında 1.5 milyon adet elektrikli araba üretmiş olacak.

Volkswagen 2018 yılında 50, 2019 yılında 70 bin adet elektrikli araba üretti. Markanın elektrikli eser gamını ise ID isminde arabalar oluşturuyor. ID.3, Volkswagen’in kompakt sınıfta yer alan tam elektrikli arabası olacak.

TÜRKİYE FABRİKASI NE OLACAK?

Markanın elektrikli araba üretimini Almanya’da yer alan Zwickau ve Emden’de yer alan fabrikalarda yapmak istemesi bu tesislerde üretilen Passat modelinin üretiminin hangi bölgeye kaydırılacağı hakkında soru işaretleri oluşturmuştu. Marka Doğu Avrupa’da yer alan Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Türkiye üzere ülkelerden birine Passat ve Skoda markasının Superb modelinin üretimini kaydırmak istiyor.

Passat üretimi konusunda Türkiye ile yakın bir temasa giren küme Manisa merkezli Volkswagen Turkey isminde bir şirket açılışı da gerçekleştirdi. Yıllık 400 bin adet üretim kapasitesine sahip olması planlanan fabrika için Türkiye’nin Manisa kenti seçilmiş, hususla alakalı her ne kadar olumlu haberler çıksa da taraflardan resmi bir açıklama şimdi gelmedi.

Markanın CEO’su Herbert Diess ve üst seviye yöneticilerden bir kısmı Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği hudut ötesi operasyonu işaret ederek yatırımı askıya aldıklarını duyurmuştu. En son gelen haberlerde ise yatırımın kesin tarihi ve olup olmayacağı Şubat 2020’de açıklanacak.

Lakin Volkswagen belirlediği gayeye erişmek için Türkiye’ye açmayı planladığı fabrikadan vazgeçip, halihazırda olan üretim tesislerinin kapasitesini arttırmakla sonuca ulaşamayabilir. Bu yüzden Volkswagen yatırımı için 2020 yılı Şubat ayı gelmeden kesin bir açıklama duyabiliriz.

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt