nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Vücudu bombaya çeviren formül
25 Kasım 2008 Salı 09:38
Kış aylarında vücut direncinizin zinde olması gerekir Bunları alın soğuk algınlığı ve yorgunluğu unutun
Gıda ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların kapımızı çaldığı kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için tabiat eczanesini öneriyor Yılmaz'a kadar her gün 2 3 porsiyon sebze ve 3 4 adet meyve tüketmek vücudu bomba gibi yapıyor
YÜKSEK KIYMETLI ANTİOKSİDAN YİYECEKLER
Alternatif antioksidan yiyecekler taşıyan akışkan bir beslenme programı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yoluduraçıklamasını yapan Yılmaz, yüksek değerli antioksidan içerikli besinleri şöyle sıralıyor:
Kuru erik
Nar
Kuru üzüm
Yaban mersini
Sarımsak
Ispanak
Frenk Lahanası
Brokoli
Portakal
Kırmızı biber l Kivi
VÜCUDU KUVVETLI KILMANIN YOLLARI
Besinlerin, hayatımız için minik lakin önemli rolleri bulunuyor Sabahleyin yapılan bir kahvaltı ile gün içindeki gövde direnci artırılabiliyor
Veya öğleden sonradan alınan ara atıştırmaların nitelikli besinlerden oluşması (meyve, peynirli sandviç, süt ya da kuru meyveler, ceviz, badem) akşam saatlerine kadar birikecek yorgunluğu önleyebiliyor
Aylin Yılmaz, kış aylarında, bilhassa lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini seçim edindiyor
SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLEYEN FORMÜL
Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 56 ham badem
Ara: Greyfurtyeşil elma ve portakal suyu
Öğle: Mercimek çorbası ya da nohutlu cevizli salata, yanına çavdar ekmeği ve ayran
İkindi: Kuru erik ya da yaban mersini
Ara: Kefir ya da soya sütü
Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonsuzyağlı)
Yatmadan 1saat önce: 1 portakal, kivi
YORGUNLUĞA KARŞI ETKILI REÇETE
Kalkış: Ilık su ve kuru erik
Sabahtan kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu
Ara: Kuru erik veya kuru üzüm Ögle: 150 gr et, ya da ızgara balık, bulgur
İkindi: Taze bunalmış nar suyu Ara: Çavdar ekmeğine beyaz peynirli tost
Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonsu salata Yatmadan önce: 1 kadeh süt veya eksik yağlı yoğurt
ŞİFA VE VİTAMİN DEPOSU
Somon (182 kalori, 20 mcg selenyum, 310 mg potasyum)
Fındık (650 kalori, 25 mg E vitamini, 22 mg çinko, 49 mg manganez)
Muz (95 kalori, 11 mg C vitamini, 400 mg potasyum, 6 mg kalsiyum)
Nohut (115 kalori, 155 mg E vitamini, 1,5 mg demir, 43 mg kalsiyum)
Sarımsak (98 kalori, 038 mg B6 vitamini, 2 mcg selenyum, 620 mg potasyum)
Patates (136 kalori, 14 mg C vitamini, 630 mg potasyum, 054 mg B vitamini)
Kuru erik (140 kalori, 2,6 mg demir) *
25 Kasım 2008 Salı 09:38
Kış aylarında vücut direncinizin zinde olması gerekir Bunları alın soğuk algınlığı ve yorgunluğu unutun
Gıda ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların kapımızı çaldığı kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için tabiat eczanesini öneriyor Yılmaz'a kadar her gün 2 3 porsiyon sebze ve 3 4 adet meyve tüketmek vücudu bomba gibi yapıyor
YÜKSEK KIYMETLI ANTİOKSİDAN YİYECEKLER
Alternatif antioksidan yiyecekler taşıyan akışkan bir beslenme programı, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi yoluduraçıklamasını yapan Yılmaz, yüksek değerli antioksidan içerikli besinleri şöyle sıralıyor:
Kuru erik
Nar
Kuru üzüm
Yaban mersini
Sarımsak
Ispanak
Frenk Lahanası
Brokoli
Portakal
Kırmızı biber l Kivi
VÜCUDU KUVVETLI KILMANIN YOLLARI
Besinlerin, hayatımız için minik lakin önemli rolleri bulunuyor Sabahleyin yapılan bir kahvaltı ile gün içindeki gövde direnci artırılabiliyor
Veya öğleden sonradan alınan ara atıştırmaların nitelikli besinlerden oluşması (meyve, peynirli sandviç, süt ya da kuru meyveler, ceviz, badem) akşam saatlerine kadar birikecek yorgunluğu önleyebiliyor
Aylin Yılmaz, kış aylarında, bilhassa lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini seçim edindiyor
SOĞUK ALGINLIĞINI ÖNLEYEN FORMÜL
Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 56 ham badem
Ara: Greyfurtyeşil elma ve portakal suyu
Öğle: Mercimek çorbası ya da nohutlu cevizli salata, yanına çavdar ekmeği ve ayran
İkindi: Kuru erik ya da yaban mersini
Ara: Kefir ya da soya sütü
Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonsuzyağlı)
Yatmadan 1saat önce: 1 portakal, kivi
YORGUNLUĞA KARŞI ETKILI REÇETE
Kalkış: Ilık su ve kuru erik
Sabahtan kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu
Ara: Kuru erik veya kuru üzüm Ögle: 150 gr et, ya da ızgara balık, bulgur
İkindi: Taze bunalmış nar suyu Ara: Çavdar ekmeğine beyaz peynirli tost
Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonsu salata Yatmadan önce: 1 kadeh süt veya eksik yağlı yoğurt
ŞİFA VE VİTAMİN DEPOSU
Somon (182 kalori, 20 mcg selenyum, 310 mg potasyum)
Fındık (650 kalori, 25 mg E vitamini, 22 mg çinko, 49 mg manganez)
Muz (95 kalori, 11 mg C vitamini, 400 mg potasyum, 6 mg kalsiyum)
Nohut (115 kalori, 155 mg E vitamini, 1,5 mg demir, 43 mg kalsiyum)
Sarımsak (98 kalori, 038 mg B6 vitamini, 2 mcg selenyum, 620 mg potasyum)
Patates (136 kalori, 14 mg C vitamini, 630 mg potasyum, 054 mg B vitamini)
Kuru erik (140 kalori, 2,6 mg demir) *