Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vucudumuzdan hangi atık maddeleri, hangi yollarla uzaklaştırırız?

0
488

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Atık maddelerin vucuttan uzaklaştırılmasına boşaltım denir Boşaltımı sağlayan yapı ve organlar; bobrekler, idrar borusu(ureter), idrar kesesi(mesane) ve uretradır

Bobrekler: Kandaki ure, suyun ve tuzun fazlasının suzulduğu yerdir, bobrek de boşaltımda boyle gorev alır

Deri: Vucudumuzda tuz ve suyun fazlası tere donuşur ve ter de derideki gozeneklerden dışarı atılır Yani terleme olayı derimizde gercekleşen boşaltımdır

Akciğerler: Solunum akciğerlerde gercekleşen olaydır Oksijen alınıp Karbondioksit verilir Solunum sonucunda oluşan Karbondioksit ve suyun atıldığı yerdir Yani CO2 ve suyu vererek boşaltım gercekleştirir

Karaciğer: Solunumda besin yerine proteinin kullanılması sonucunda cok zehirli birmaddde oluşur ve bu zehirli maddenin seyreltilmesi gerekir, seyreltilme de karaciğerde gercekleşir ve ureyi oluşturur, boylece boşaltımda yer almış olur

Kalın Bağırsak: Sindirimin son basamağıdır Su, safra ve besin atıklarının dışarı atılmasını sağlayarak boşaltımda yer alır

Similar threads

Vücudumuzdan hangi atık maddeleri, hangi yollarla uzaklaştırırız? Atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına boşaltım denir Boşaltımı karşılayan yapı ve organlar; böbrekler, idrar borusu(üreter), idrar kesesi(mesane) ve üretradır Böbrekler: Kandaki üre, suyun ve tuzun fazlasının süzüldüğü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Atık Maddeleri Vucudumuzdan Uzaklaştıran Organlar Bobrekler, akciğerler, karaciğer, deri ve kalın bağırsak atık maddeleri vucudumuzdan uzaklaştıran organlardır Bu organlar atık maddeleri idrar, solunum, terleme ve dışkı yoluyla atar Eğer bu atık maddeler vucudumuzdan uzaklaştırılmadıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
232
Boşaltım sistemi, vucut dengesinin sağlanmasında onemli bir rol oynar Boşaltım sistemi, bobrekler, idrar kesesi ve idrar yolundan oluşur Yapım ve yıkım esnasına meydana gelen atık maddelerin vucuttan atılması da gorev alır Vucut işlevlerinin surekli calışır durumda olması icin hucrelerde biriken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
boşaltımda gorevli organ ve yapıların sağlığını korumak icin yapılması gerekenler Boşaltım sisteminin vucut dengesinin (homeostaz) sağlanmasında cok onemli bir yeri vardır Bobrekler, ureterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapımyıkım sırasında ortaya cıkan atık maddelerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
Karaciğer deri ve akciğerler boşaltıma nasıl katkı sağlar? Deri akciğer ve karaciğer boşaltımda gorevli organlardır Hepsinin vucut icin hayati gorevleri vardır Deri ; terleme ile vucuttan tuzun fazlasını ve bazı atık maddeleri suyla beraber dışarı atar Deri ile boşaltım vucudun hızlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,474Konular
981,226Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt