Vucutta Gecmeyen Morluklar
Vucuttaki Morluklar
Enzimler sağlığımız acısından hayati onem taşır Besinler yoluyla aldığımız protein, yağ ve karbonhidrat enzimler olmadan sindirilemez Enzim yetersizliği yaraların iyileşme surecini uzatır, mide ve hazımsızlık sorununa, kilo artışına yol acar Pişirilme bicimleri, hazır yiyecekler, pastorize işlemleri ve bekletilme nedeniyle gununumuzde besinler enzimleri neredeyse yok olmuştur
Bir hucrede 3000 farklı enzim bulunur Enzimler hucre zarının inşasından gıda molekullerinde enerjinin depolanmasına kadar her turlu işte gorevlidir Besinlerle aldığımız protein, yağ ve karbonhidratlar enzimsiz sindirilemez Araştırmalar mide, hazımsızlık sorunu yaşayanlarda enzim eksikliğini gostermiştir
YAŞLILIĞIN SORUNU
Enzim eksikliği 40`lı yaşlardan sonra gorulur ve yaşlılığın da onemli sorunudur Enzim eksikliği sonuclarını gorebilmek, enzim eksikliğinin yaşamımızda ne gibi faaliyetleri engellediğini ve şikayet olarak dillendirdiğimizi gormek acısından onemlidir
DİYABETE GİDEN YOL
Tukurukte enzim vardır Ekmekteki nişasta, tukurukteki enzimle şekere donuşur Pankreas bezi onemli enzim kaynağıdır Salgısıyla protein karbonhidrat ve yağları parcalar Hatalı beslenme, aşırı gıda tuketimi, stres, pankreası bozar ki, bu da en buyuk enzim kaynağının yok edilmesidir Pankreasın gorevlerinden biri de insulin yapımıdır İnsulin eksilirse şeker hastalığı oluşur
BESİNLERDEN NASIL YOK OLUYOR
Pişirilme bicimleri, hazır yiyecekler, pastorize ve bekletilme işlemleriyle besinler enzimden yana fakirleşmiş, hazır yiyeceklerde doğal enzimler neredeyse yok edilmiştir Bu da kilo almanıza yol acar; lipaz ve amilaz enzimleri yok edildiğinde, yağları, karbonhidratları sindiremez ve vucutta depolanır Mesela bir zamanların en buyuk enzim kaynağı sut enzimden yoksunlaşmıştır Pek cok enzim 50 derece ısıda bozulur Sutun pastorize edilmesi de enzimleri eksiltir
BAHCEYLE MARKET FARKI
Vucudun enzim yapabilmesi icin ihtiyacı olan vitaminler ve eser elementler gunumuzde uretilen besinlerde yeterli miktarda yoktur Bahcelerde yetişen enzim acısından zengin sebze ve meyveler artık marketlerden ya da manavlardan aldığımız; bekleyerek enzimini kaybetmiş besinler haline gelmiştir Vucudun sağlıklı bicimde enzim uretimini gercekleştirebilmesi en az besinler yoluyla aldığımız enzim yeterliliği kadar onemli bir konudur Hastalıklar antibiyotik kullanmanızı gerektiriyorsa akabinde bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek icin enzimden zengin beslenme sistemi geliştirmelisiniz
CİĞ MEYVE, SEBZE İLE BESLENİN
Taze, ciğ sebze ve meyveleri bolca tuketin Sebzeleri pişirmek yerine ciğ tuketmeye calışın Vitamin iceriği zengin besinleri tercih edin, fast food tarzı beslenmeden, ve işlenmiş urunlerden uzaklaşın
KAN YAĞLARINI DUZENLiYOR
Enzimleri bazıları besinlerin sindirilmesinde onemli gor evler ustlenir Orneğin laktaz enzimi sutteki laktoz şek erini, tukurukteki amilaz enzimi yiyeceklerdeki nişastalı maddeleri, pepsin midede bulunan ve yiyeceklerdeki pr oteini parcalayan onemli bir enzimdir Protein parcalayıcı enzimler damar icinde pıhtı oluşumunu engeller, damar icindeki pıhtıları cozer, kanın akıcılığını iyileştirir Yağları parcalayan lipaz enzimi kan yağları duzeyi duşer
Stres yonetimi yapmak faydalı
Yaş ile birlikte enzim duzeyi duşer Enzimleri artırmanın yolu da sağlıklı beslenmeden gececektir İşlem gormemiş doğal besinlerin secimi, enzim kalitesini etkileyecek stres gibi olumsuz koşullardan mumkun olduğunca uzaklaşmayı bilmek bir başka deyişle stres yonetimi yaparak sorunlarla başacıkabilmek, enzimleri korumaya odaklı bir yaşam ve beslenme sistemi geliştirmek bu yolda onem taşır
Mucizevi meyve ANANAS
Ağır proteinleri sindirmeye yarayan bromelain enzimi bakımından zengin olan ananas doğal şekerler acısından enerji kaynağıdır Ananas besinlerle az miktarda alınan manganezi de icerir Manganez enzimlerin etkinliğinin gorulebilmesi ve antioksidan ozelliğinin daha verimli olabilmesi icin cok onemlidir
Ananas ayrıca B1 vitamini icerir B1 vitamini enzimatik reaksiyonların tamamlayıcısıdır ve enerji uretimine katkı sağlar İyi bir C vitamini kaynağı da olan ananas ozellikle yaşlanma etkilerine karşı iyi bir antioksidandır
1 haftada gecmeyen morluklar neyin habercisi?
Enzim yetersizliği yaraların iyileşme surecini uzatır Cilt yuzeyinde vurmalar carpmalar sonucu oluşan morlukların iyileşme sureci uzuyorsa enzim yetersizliğinin habercisi olabilmektedir Enzim yetersizliği birbirini tetikleyici surecleri de ortaya cıkarabilmektedir Yani enzim yetersizliğiniz varsa ve bu sindirimde yaşanan bir problemse kan pıhtılaşması da risk altında olabilecektir
Vucuttaki Morluklar
Enzimler sağlığımız acısından hayati onem taşır Besinler yoluyla aldığımız protein, yağ ve karbonhidrat enzimler olmadan sindirilemez Enzim yetersizliği yaraların iyileşme surecini uzatır, mide ve hazımsızlık sorununa, kilo artışına yol acar Pişirilme bicimleri, hazır yiyecekler, pastorize işlemleri ve bekletilme nedeniyle gununumuzde besinler enzimleri neredeyse yok olmuştur
Bir hucrede 3000 farklı enzim bulunur Enzimler hucre zarının inşasından gıda molekullerinde enerjinin depolanmasına kadar her turlu işte gorevlidir Besinlerle aldığımız protein, yağ ve karbonhidratlar enzimsiz sindirilemez Araştırmalar mide, hazımsızlık sorunu yaşayanlarda enzim eksikliğini gostermiştir
YAŞLILIĞIN SORUNU
Enzim eksikliği 40`lı yaşlardan sonra gorulur ve yaşlılığın da onemli sorunudur Enzim eksikliği sonuclarını gorebilmek, enzim eksikliğinin yaşamımızda ne gibi faaliyetleri engellediğini ve şikayet olarak dillendirdiğimizi gormek acısından onemlidir
DİYABETE GİDEN YOL
Tukurukte enzim vardır Ekmekteki nişasta, tukurukteki enzimle şekere donuşur Pankreas bezi onemli enzim kaynağıdır Salgısıyla protein karbonhidrat ve yağları parcalar Hatalı beslenme, aşırı gıda tuketimi, stres, pankreası bozar ki, bu da en buyuk enzim kaynağının yok edilmesidir Pankreasın gorevlerinden biri de insulin yapımıdır İnsulin eksilirse şeker hastalığı oluşur
BESİNLERDEN NASIL YOK OLUYOR
Pişirilme bicimleri, hazır yiyecekler, pastorize ve bekletilme işlemleriyle besinler enzimden yana fakirleşmiş, hazır yiyeceklerde doğal enzimler neredeyse yok edilmiştir Bu da kilo almanıza yol acar; lipaz ve amilaz enzimleri yok edildiğinde, yağları, karbonhidratları sindiremez ve vucutta depolanır Mesela bir zamanların en buyuk enzim kaynağı sut enzimden yoksunlaşmıştır Pek cok enzim 50 derece ısıda bozulur Sutun pastorize edilmesi de enzimleri eksiltir
BAHCEYLE MARKET FARKI
Vucudun enzim yapabilmesi icin ihtiyacı olan vitaminler ve eser elementler gunumuzde uretilen besinlerde yeterli miktarda yoktur Bahcelerde yetişen enzim acısından zengin sebze ve meyveler artık marketlerden ya da manavlardan aldığımız; bekleyerek enzimini kaybetmiş besinler haline gelmiştir Vucudun sağlıklı bicimde enzim uretimini gercekleştirebilmesi en az besinler yoluyla aldığımız enzim yeterliliği kadar onemli bir konudur Hastalıklar antibiyotik kullanmanızı gerektiriyorsa akabinde bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek icin enzimden zengin beslenme sistemi geliştirmelisiniz
CİĞ MEYVE, SEBZE İLE BESLENİN
Taze, ciğ sebze ve meyveleri bolca tuketin Sebzeleri pişirmek yerine ciğ tuketmeye calışın Vitamin iceriği zengin besinleri tercih edin, fast food tarzı beslenmeden, ve işlenmiş urunlerden uzaklaşın
KAN YAĞLARINI DUZENLiYOR
Enzimleri bazıları besinlerin sindirilmesinde onemli gor evler ustlenir Orneğin laktaz enzimi sutteki laktoz şek erini, tukurukteki amilaz enzimi yiyeceklerdeki nişastalı maddeleri, pepsin midede bulunan ve yiyeceklerdeki pr oteini parcalayan onemli bir enzimdir Protein parcalayıcı enzimler damar icinde pıhtı oluşumunu engeller, damar icindeki pıhtıları cozer, kanın akıcılığını iyileştirir Yağları parcalayan lipaz enzimi kan yağları duzeyi duşer
Stres yonetimi yapmak faydalı
Yaş ile birlikte enzim duzeyi duşer Enzimleri artırmanın yolu da sağlıklı beslenmeden gececektir İşlem gormemiş doğal besinlerin secimi, enzim kalitesini etkileyecek stres gibi olumsuz koşullardan mumkun olduğunca uzaklaşmayı bilmek bir başka deyişle stres yonetimi yaparak sorunlarla başacıkabilmek, enzimleri korumaya odaklı bir yaşam ve beslenme sistemi geliştirmek bu yolda onem taşır
Mucizevi meyve ANANAS
Ağır proteinleri sindirmeye yarayan bromelain enzimi bakımından zengin olan ananas doğal şekerler acısından enerji kaynağıdır Ananas besinlerle az miktarda alınan manganezi de icerir Manganez enzimlerin etkinliğinin gorulebilmesi ve antioksidan ozelliğinin daha verimli olabilmesi icin cok onemlidir
Ananas ayrıca B1 vitamini icerir B1 vitamini enzimatik reaksiyonların tamamlayıcısıdır ve enerji uretimine katkı sağlar İyi bir C vitamini kaynağı da olan ananas ozellikle yaşlanma etkilerine karşı iyi bir antioksidandır
1 haftada gecmeyen morluklar neyin habercisi?
Enzim yetersizliği yaraların iyileşme surecini uzatır Cilt yuzeyinde vurmalar carpmalar sonucu oluşan morlukların iyileşme sureci uzuyorsa enzim yetersizliğinin habercisi olabilmektedir Enzim yetersizliği birbirini tetikleyici surecleri de ortaya cıkarabilmektedir Yani enzim yetersizliğiniz varsa ve bu sindirimde yaşanan bir problemse kan pıhtılaşması da risk altında olabilecektir