Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vucuttaki Benler

Vucuttaki Benler
0
74

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ben Ceşitleri Nelerdir ?

Benler Tehlikesizdir Deyip Gecmeyin

Vucuttaki Benler Tehlike Habercisi Olabilir

Kimisi doğduğumuz gunden beri var, kimisi de sonradan oluşuyor Ama bircoğumuzda irili ufaklı şekilde benler bulunuyor Peki hangileri zararsız ve hangileri tehlike oluşturuyor? İşte her yonuyle benler

imagesvucuttakibenler5b1061a16e8b2

Vucudumuzdaki her kahverengi kabarıklık 'ben' değildir Derinin rengini veren melanin maddesini yapan hucrelerden oluşanlar 'ben' olarak adlandırılıyor Benlerin nasıl oluştuğu bilinmiyor, bir kısmı doğumsal olabiliyor Sonradan ortaya cıkanlarda ozellikle genetik yapıya ek olarak ultraviyolenin, yani guneşin etkisi cok buyuk oluyor

Vucuttaki tum benler tehlikeli değil ve tehlikeli olanları iyi bir gozlemcinin fark etmemesi de mumkun değil Surekli tahrişe uğrayan bolgelerdeki benlere ozellikle dikkat etmek gerekiyor Bunlar kemer ve sutyen hizasına rast gelen, ayak tabanı ile avuc icinde ve cinsel bolgelerde bulunan benlerdir

Benler;

1 Kozmetik nedenlerle
2 Giysi ve takılarla surekli tahriş oluyorlarsa
3 Malin melanoma donuşme ihtimalleri varsa cerrahi olarak cıkarılırlar
Tedavi icin ilk olarak ne tur bir benin soz konusu olduğu tespit edilmeli Bazı deri lezyonları ilacla tedavi edilirken, benlerin coğu ancak kesilerek cıkarılıyor Bunun icin de mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmak gerekiyor Cıkarma işlemi icin ise benin cevresine iğneyle lokal anestezi yapılıyor ve işlem gercekleştiriliyor

Genelde benler cıkarılınca kanser olunduğuna inanılır, oysa benin tamamının vucuttan atılmasının bir zararı bulunmuyor Ama ben, vucut uzerinde dururken kesilir, koparılır ya da takılıp duşme gibi nedenlerden dolayı koparsa, bu tehlikelidir

Ne tip benler bulunuyor?

Konjenital benler: Doğumda veya yaşamın ilk birkac haftasında oluşurlar Kucuk (1,5 cm), orta (1,5 20 cm) veya buyuk (20 cm) olabilirler Buyuk konjenital benler uzerinde yaşam boyu melanom gelişme riski yuksek olduğundan, plastik cerrahi girişimler ile cıkartılmaları gerekir

Displastik benler (clark nevus): Coğunlukla ergenlik cağında oluşur, ailesel olabilirler Tek veya cok sayıda, duzensiz, keskin olmayan sınırlı, kahverengi, siyah veya kırmızı lekeler şeklindedirler Klinik olarak erken evre melanomdan veya gelişme evresindeki olağan edinsel benden ayırmak oldukca guctur

Olağan edinsel benler: Cocukluk cağından erişkin cağa kadar herhangi bir yaşta oluşur, belli bir gelişim sureci izledikten sonra dururlar Bazıları da yaşlılık cağında kaybolur

Guneşin benlere etkisi
Benlerin guneşi gordukce hem sayıları artar hem de yapıları bozulup dejenere olabilirler Ozellikle ani ve yuksek dozdaki guneş cok onemli Ozellikle yanık yapacak boyutta kızarma, soyulma gibi durumlar, deri kanserine donuşme riskini artırır
ailemveben

858,496Konular
981,675Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt