VUK tarafından aşağıdaki kavramları açıklayınız 1VUK göre aşağıdaki kavramları açıklayınız? aİmalat defteri bKombine İmalat defteri cKombine İmalatta imalat defteri dBitim işleri defteri "A İmalat Defteri "Madde 197 "I'inci sınıf tüccarlardan sürekli olarak imalat ile uğraşanlar yukarda yazılı defterlerden gayrı bir (İmalat defteri) tutarlar "İmalat defterine, altında yazılı emtianın giriş ve çıkış hareketleri, emtianın cinsi ve miktarı itibariyle ve tarih sırasiyle yazılır: "1 Satın alınan ve herif tarafından imalat tamamlanmak üzere tevdi olunan her nevi iptidai ve çiğ maddeler, tezgâhtar malzeme (doğrudan doğruya üretim ile ilgili yakıtlar gibi); "2 Yukarda yazılı maddelerden imalata sarf olunan ya da aynen satılanlar; "3 Üretim edilen mamul maddeler; "4 Teslim edilen mamul maddeler; "Teslimden kasıt, Gider Vergileri Kanununa göre bu mahiyette olan muamelelerdir Yarı mamuller teslim edildiği takdirde, bunlar bütün mamul hükmüne girer "İmalat artıkları ve tali maddeler de imalat defterine geçirilir Fakat bunlardan üretim sırasında miktarlarının tespitine imkan ve gereksinim olmıyanlar yalnız teslim esnasında kayıtlarda gösterilir "BKombine İmalat "Madde 198 "Çiğ maddeden bütün mamul vücuda getirilinceye değin geçen müstakil üretim safhalarında ayrı ayrı emtia mahiyetini talep eden maddeler elde edildiği (İpliktekstil, yağsabun, kerestemobilya, unmakarna münasebetlerinde olduğu gibi) ve bu üretim işleri birbirine bağlanarak aynı teşebbüs zarfında yapıldığı takdirde, kombine imalat yapılmış olur "Boyama, kasarlama, apre, cilalama gibi bitim işleri kombine imalatı tazammun etmez "Kombine İmalatta İmalat Defteri "Madde 199 "Kombine imalat yapanlar her müstakil üretim işini imalat defterinin ayrı ayrı kısımlarında gösterirler Bu takdirde bir safhanın mamulü müteakip safhaya teslim göstermek suretiyle bu safhanın iptidai maddesini teşkil eder "Kombine imalatta istenildiği takdirde her müstakil üretim safhası için farklı bir imalat defteri kullanılması caizdir "Bitim İşleri Defteri "Madde 200 "Birinci ve ikinci sınıf tüccarlardan boyama, basma, yazma, kasarlama, apre, cilalama gibi ücretle yapılan bitim işleriyle uğraşanlar, imalat defteri yerine, bir Bitim işleri defteritutarlar "Bu deftere müşterilerden alınan ve işlendikten sonradan geri verilen emtianın cinsi ve miktarı tarih sırasıyla yazılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.