Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

VUK göre aşağıdaki kavramları açıklayınız

VUK göre aşağıdaki kavramları açıklayınız
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
VUK tarafından aşağıdaki kavramları açıklayınız 1VUK göre aşağıdaki kavramları açıklayınız? aİmalat defteri bKombine İmalat defteri cKombine İmalatta imalat defteri dBitim işleri defteri &quotA İmalat Defteri &quotMadde 197 &quotI'inci sınıf tüccarlardan sürekli olarak imalat ile uğraşanlar yukarda yazılı defterlerden gayrı bir (İmalat defteri) tutarlar &quotİmalat defterine, altında yazılı emtianın giriş ve çıkış hareketleri, emtianın cinsi ve miktarı itibariyle ve tarih sırasiyle yazılır: &quot1 Satın alınan ve herif tarafından imalat tamamlanmak üzere tevdi olunan her nevi iptidai ve çiğ maddeler, tezgâhtar malzeme (doğrudan doğruya üretim ile ilgili yakıtlar gibi); &quot2 Yukarda yazılı maddelerden imalata sarf olunan ya da aynen satılanlar; &quot3 Üretim edilen mamul maddeler; &quot4 Teslim edilen mamul maddeler; &quotTeslimden kasıt, Gider Vergileri Kanununa göre bu mahiyette olan muamelelerdir Yarı mamuller teslim edildiği takdirde, bunlar bütün mamul hükmüne girer &quotİmalat artıkları ve tali maddeler de imalat defterine geçirilir Fakat bunlardan üretim sırasında miktarlarının tespitine imkan ve gereksinim olmıyanlar yalnız teslim esnasında kayıtlarda gösterilir &quotBKombine İmalat &quotMadde 198 &quotÇiğ maddeden bütün mamul vücuda getirilinceye değin geçen müstakil üretim safhalarında ayrı ayrı emtia mahiyetini talep eden maddeler elde edildiği (İpliktekstil, yağsabun, kerestemobilya, unmakarna münasebetlerinde olduğu gibi) ve bu üretim işleri birbirine bağlanarak aynı teşebbüs zarfında yapıldığı takdirde, kombine imalat yapılmış olur &quotBoyama, kasarlama, apre, cilalama gibi bitim işleri kombine imalatı tazammun etmez &quotKombine İmalatta İmalat Defteri &quotMadde 199 &quotKombine imalat yapanlar her müstakil üretim işini imalat defterinin ayrı ayrı kısımlarında gösterirler Bu takdirde bir safhanın mamulü müteakip safhaya teslim göstermek suretiyle bu safhanın iptidai maddesini teşkil eder &quotKombine imalatta istenildiği takdirde her müstakil üretim safhası için farklı bir imalat defteri kullanılması caizdir &quotBitim İşleri Defteri &quotMadde 200 &quotBirinci ve ikinci sınıf tüccarlardan boyama, basma, yazma, kasarlama, apre, cilalama gibi ücretle yapılan bitim işleriyle uğraşanlar, imalat defteri yerine, bir Bitim işleri defteritutarlar &quotBu deftere müşterilerden alınan ve işlendikten sonradan geri verilen emtianın cinsi ve miktarı tarih sırasıyla yazılır  

858,506Konular
983,038Mesajlar
33,108Kullanıcılar
nikosa123Son üye
Üst Alt