iltasyazilim
FD Üye
Waffle Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*12*çay kaşığından az tuz
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*14 (çeyrek ) su bardağı sıvı yağ
Üzeri için :
*Nutella
*Kivi
*Muz
*Çilek
*Elma ( ben çilek olmadığı için elma kullandım )
*
Süslemek için : ( isteğe bağlı )
*Fındık
*Ceviz
*Damla çikolata
*Hindistan cevizi
*Çikolata sosu
Waffle Tarifi Yapılışı Yumurtanın sarılarıyla şekeri çırpın Yumurtanın beyazları ile vanilyayı köpürene kadar çırpın ve çırpmış olduğumuz şekerli karışıma ekleyin Daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpın Teflon tavayı yağlayın ve hazırlamış olduğumuz hamurdan 1 kepçe tavaya dökün ve yayın Alt üst çevirerek pişirebilirsiniz Ortalama 5 tane çıkıyor Pişirdiğiniz hamurların üzerini nutella ile kaplayın Daha sonra üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz Meyvelerin üzerini çikolata sosu ve fındık ceviz gibi malzemelerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
NOT : Püf noktası hamura attığınız tuz miktarı çok önemli çok az olmalı Ve hamurun kalınlığı krep kalınlığında olmalı çok kalın yapmamalısınız
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*12*çay kaşığından az tuz
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*14 (çeyrek ) su bardağı sıvı yağ
Üzeri için :
*Nutella
*Kivi
*Muz
*Çilek
*Elma ( ben çilek olmadığı için elma kullandım )
*
Süslemek için : ( isteğe bağlı )
*Fındık
*Ceviz
*Damla çikolata
*Hindistan cevizi
*Çikolata sosu
Waffle Tarifi Yapılışı Yumurtanın sarılarıyla şekeri çırpın Yumurtanın beyazları ile vanilyayı köpürene kadar çırpın ve çırpmış olduğumuz şekerli karışıma ekleyin Daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpın Teflon tavayı yağlayın ve hazırlamış olduğumuz hamurdan 1 kepçe tavaya dökün ve yayın Alt üst çevirerek pişirebilirsiniz Ortalama 5 tane çıkıyor Pişirdiğiniz hamurların üzerini nutella ile kaplayın Daha sonra üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz Meyvelerin üzerini çikolata sosu ve fındık ceviz gibi malzemelerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
NOT : Püf noktası hamura attığınız tuz miktarı çok önemli çok az olmalı Ve hamurun kalınlığı krep kalınlığında olmalı çok kalın yapmamalısınız