Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Waffle Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı süt
*1, 5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Üzeri için;

*Çikolata (Nutella)
*Muz
*Çilek
*Kivi

Süslemek İçin;

*Dövülmüş ceviz
*Hindistan cevizi
*Antep fıstığı
*Pasta süsü şekerlemesi
*Pudra şekeri

Waffle Tarifi Yapılışı Bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, kek kıvamından biraz koyu bir kıvam elde edelim Teflon tavaya 1 damla sıvı yağ dökelim Yaptığımız karışımdan 1 kepçe tavaya dökelim yayıldıktan sonra biraz pişmesini bekleyelim, spatula yardımı ile diğer tarafını çevirelim o yüzünüde pişirelim Bütün harcı bu şekilde bitinceye kadar pişirelim Pişirdiğimiz hamurlardan birini servis tabağına alalım (İsterseniz benim yaptığım gibi kenarlarına bıçak yardımı ile şekil verebilirsiniz ) Hamurun üzerine oda sıcaklığındaki çikolatayı her yerine gelecek şekilde sürelim (Ben Nutella kullandım ) Üzerine dilimlediğimiz muzu, çileği ve kiviyi yerleştirelim, birazda hazır çikolata sosu sıkalım Süslemek için dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun

858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt