iltasyazilim
FD Üye
Waffle Tarifi İçin Malzemeler Waffle hamuru için;
*2 yumurta
*1*su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*4*yemek kaşığı toz şeker
*1, 5 su bardağı un
*1 çimdik tuz
*1 paket vanilya
Waffle tatlısının üzeri *için:
*Çeşitli meyveler
*Nutella
Waffle Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın, sütü ve kabartma tozunu ilave edin
*Unu azar azar kek hamuru kıvamına ulaşıncaya kadar ilave ederek karıştırın
*Waffle makinanız yoksa tost makinanızı kullanabilirsiniz ben tost makinasıyla yaptım, isteyen teflon tavadada yapabilir ? hafifçe yağlayarak 1 kepçe kadar hamurdan dökün, kendi ağırlığı ile hafifçe yayılmasını sağlayın
*Bir spatula yardımı ile çevirerek her iki yüzünü pişirin
*Sık sık kontrol etmenizde fayda var, çünkü çok kısa sürede pişecektir
*Waffle hamurunu pişirdikten sonra üzerine dilediğiniz şekilde ister siyah çikolata isterseniz beyaz çikolata sürerek sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
*Ben genelde muz, çilek ve kivi kullanmayı severim ama çileğim olmadığı için kullanamadım
*Tadı mükemmel oldu kesinlikle pişman olmayacaksınız Hepinize şimdiden afiyet olsun ?
*2 yumurta
*1*su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*4*yemek kaşığı toz şeker
*1, 5 su bardağı un
*1 çimdik tuz
*1 paket vanilya
Waffle tatlısının üzeri *için:
*Çeşitli meyveler
*Nutella
Waffle Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın, sütü ve kabartma tozunu ilave edin
*Unu azar azar kek hamuru kıvamına ulaşıncaya kadar ilave ederek karıştırın
*Waffle makinanız yoksa tost makinanızı kullanabilirsiniz ben tost makinasıyla yaptım, isteyen teflon tavadada yapabilir ? hafifçe yağlayarak 1 kepçe kadar hamurdan dökün, kendi ağırlığı ile hafifçe yayılmasını sağlayın
*Bir spatula yardımı ile çevirerek her iki yüzünü pişirin
*Sık sık kontrol etmenizde fayda var, çünkü çok kısa sürede pişecektir
*Waffle hamurunu pişirdikten sonra üzerine dilediğiniz şekilde ister siyah çikolata isterseniz beyaz çikolata sürerek sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
*Ben genelde muz, çilek ve kivi kullanmayı severim ama çileğim olmadığı için kullanamadım
*Tadı mükemmel oldu kesinlikle pişman olmayacaksınız Hepinize şimdiden afiyet olsun ?