Alan Moore ve Dave Gibbons tarafından yaratılan efsane çizgi roman serisi Watchmen, HBO bünyesinde yeni bir seriyle önümüze çıkacak. Seri geçtiği devir, karakterleri, atmosferi ve gizemleriyle şimdiden büyük bir ilgi toplamayı başardı. Çizgi romanın bittiği noktadan sonrayı ele alacak olan seriyle ilgili yapımcı ve yürütücü Damon Lindelöf açıklamalarda bulundu.
TV Insider'a konuşan Lindelöf, "Ben bu yerküreye yaratmıyorum, ben esasen yaratılmış bir yerküreye bir şeyler ekliyorum. Benim tüm yapabileceğim Watchmen'in ruhuna münasebetli işler yapmak ve hepsinin tutması için dua etmek. Her şeyimi Watchmen'e borçluyum ve resmi bir biçimde borcumu ödeme talihine sahip olduğum için çok memnunum." diyerek Alan Moore'un efsane hikayesine duyduğu hayranlığı lisana getirdi.
Serinin geçeceği devir ve konusuyla ilgili de konuşan Damon Lindelöf, "Çizgi romanda olmuş olan her şey gerçektir. Bunları tekrar yapmayacağız, yapacağımız şey yepyeni işler yaparak evvelkileri onore etmek olacak. Watchmen, harika kahramanlara ilham vermiş, lakin tıpkı vakitte onlarla acımasız bir formda dalga da geçmeyi başarmış bir iş. Kendi kısmındaki tüm kuralları paramparça edip tamamiyle yeni bir sistem inşa etmeyi başardı. Ben de bu anlayıştan ilham aldım. Şayet işlerimizi hakikat yaparsak, daha evvel Watchmen'i hiç bilmeyen izleyiciler bile bizi izleyecektir. Gelgelelim serinin birinci kısmını izlemeden evvel Google'da Rorschach hakkında bir araştırma yapmak isteyebilirsiniz." dedi.
- Watchmen Serisinin Birinci Fragmanı Yayınlandı!