Google I/O geliştirici konferansında Android 12 işletim sistemini tanıtan Google, Wear OS tarafında da kıymetli bir duyuruya imza attı. Bu doğrultuda Samsung ile yeni Wear işletim sistem için iş birliği yapacağını duyuran şirket, Wear OS ve Tizen işletim sistemlerini tek bir çatı altında toplanacağı da tabir etti.
Her iki işletim sisteminin yeterli istikametlerini tek bir platformda bir ortaya getireceklerini lisana getiren Google, ortaya çıkan bu platformunda “Wear” olarak adlandırılacağını söylüyor.
Samsung ile yapacakları bu iş birliği sayesinde pil tüketimi konusunda değerli iyileştirmeleri kullanıcılara sunacaklarını belirten şirket, uygulama yükleme müddetlerinin yüzde 30 oranında hızlanacağının da altını çiziyor. Google, böylelikle daha akıcı ve verimli bir işletim sistemi tecrübesi vaat ediyor.
Bu iş birliğinin yalnızca iki şirketi kapsamadığını da belirten Google, tüm aygıt üreticilerinin Wear platformu üzerine özelleştirilmiş bir kullanıcı tecrübesi ekleyebileceklerini ve geliştiricilerin de Android araçlarını tek bir platform için kullanabileceklerini vurguluyor.
Samsung ile Google paydaşlığıyla geliştirilecek olan bu platform bir sonraki Galaxy Watch modelinde yani Galaxy Watch 4 modelinde yer alacak. Ayrıyeten gelecekte piyasaya sunulacak olan Fitbit modelleri de Wear ile çalışacak.