Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Whatsapp fotoğrafları otomatik kaydetmeyi kapatma nasıl yapılır?

Whatsapp fotoğrafları otomatik kaydetmeyi kapatma nasıl yapılır?
0
121

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Whatsapp, anlık mesajlaşmanın yanı sıra fotoğraf ve video paylaşımı için de en fazla tercih edilen yerlerden birisi. Milyarlarca kişi tarafından kullanılan bu platform üzerinden her gün fotoğraf ve video gönderimi gerçekleştiriliyor. Bu gönderileri genel olarak otomatik şekilde telefonlara yükleniyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcıların ise en büyük sorusu fotoğrafların otomatik indirilmesini nasıl kapatacakları. Bu yazımızda Whatsapp fotoğrafları otomatik kaydetme özelliği nasıl kapatılır sorusuna cevap vereceğiz.

Whatsapp, paylaşımlar sırasında gönderilen tüm fotoğraflar otomatik olarak kaydedecek şekilde hazırlanmıştır. Anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden yapılan tüm paylaşımlar, gönderilen kişinin telefonuna otomatik olarak kayıt olur. Galeri içerisinden açılacak Whatsapp bölümüne indirilen resimler ve videolar kaydedilecektir.

WHATSAPP OTOMATİK KAYDETME NASIL KAPATILIR?
Whatsapp üzerinden yapılan fotoğraf ve video gönderimleri telefonların galerisinde kolaylıkla görülebilir. Bu durum ne yazık ki bazen sorun oluşturabilir. Gönderilen içeriklerin özel olması ya da başkalarının görmesini n istenmeyeceği türden içerikler, sıkıntıya neden olacaktır. Whatsapp üzerinden gönderilen fotoğraf ve videoların galeriye düşmemesi için özelliğin iptal edilmesi gerekir.

Whatsapp fotoğraf kaydetme özelliğini kapatmak için Android ve İOS sistemlerinde farklı işlemlerin uygulanması gerekir. Uygulanması gereken adımlar şu şekilde sıralanır;

ANDROİD TELEFONLARDA WHATSAPP FOTOĞRAF OTOMATİK KAYDETME ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?
Android telefon modellerinde Whatsapp fotoğraflarını otomatik kaydetmeyi kapatma işlemi için şu adımları izlemek gerekiyor;

Birinci Adım
Whatsapp uygulaması açılır.

İkinci Adım
Sağ üst kısımda bulunan üst üste üç nokta ile gösterilen menüye girilir.

Üçüncü Adım
Ayarlar – veri depolama – medya otomatik indirme işlemleri sırasıyla yapılır.

Dördüncü Adım
Bu bölümden Whatsapp medyalarının ne zaman indirilebileceği seçilebilir. Medya indirim seçenekleri şu şekildedir;

WiFİ’ye bağlıyken medya indirme: bu seçenekte telefon sadece wifiye bağlı olduğu zaman medya indirme işlemi gerçekleştirilir. Bağlantı olmadığı durumlarda medya indirilemez.

Mobil internet kullanırken medya indirme: mobil bağlantı kullanıldığı zamanlarda internet bağlantısı gerçekleştirilir. Bunun dışındaki zamanlarda indirme işlemi gerçekleşmez.

Dolaşımdayken medya indirme: seçilen medyanın dolaşımdayken indirilmesi anlamına gelir. Bu işlem diğerlerinden biraz daha pahalı olabilir. Özellikle bir paket kullanmayan kişilerin internet harcaması fazla olacağından faturası yüksek gelecektir.

Beşinci Adım
Mobil, Wifi ve dolaşımdayken ayarlarındaki işaretleri kaldırmak, Whatsapp fotoğrafların otomatik indirilmesini engelleyecektir. Bu işlemin ardından Whatsapp’a gönderilen fotoğraf ve videolar artık kayıt edilmez.

İPHONE TELEFONLARDA WHATSAPP FOTOĞRAF OTOMATİK KAYDETME ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?
İPhone telefonlarda Whatsapp fotoğraf kaydetme özelliğinin kapatılması için izlenmesi gereken adınlar şu şekildedir;

Birinci Adım
Whatsapp uygulamasına girilir.

İkinci Adım
Uygulamanın içerisinde yer alan ayarlar menüsüne girilir.

Üçüncü Adım
Sırasıyla ayarlar – sohbetler – film rulosuna kaydet adımları takip edilir.

Dördüncü Adım
Film rulosuna kaydet yazan kısmın yanındaki onay işareti kaldırılır. Bu işlemin sonrasında iPhone telefonlarda Whatsapp üzerinden gelen fotoğraflar kaydedilmeyecektir.

WHATSAPP KAYDEDİLMEYEN FOTOĞRAFLAR NE OLUYOR?
Whatsapp üzerinden fotoğraf kaydetme özelliğinin iptal edilmesi, fotoğrafların galeriye kaydolmasını engeller. Bu durumda gönderilen fotoğraflar ve videoların tamamı Whatsapp uygulamasının içerisinde kalır. Uygulamanın zaman içerisinde yavaşlamaması için uygulamanın ön belleğinin aralıklarla temizlenmesi gerekir.

858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt