urgot
FD Üye
Windows 10’da eski Windows versiyonlarında olduğu gibi “Denetim Masası” mevcuttur. Windows 10, eski versiyonların yanı sıra bir de “Ayarlar” uygulaması mevcuttur. Windows özelliklerine ulaşmak için sadece”Ayarlar” uygulamasını, bazem “Denetim Masası” uygulamasını bazen de her ikisinden de ulaşmanız mümkündür. Windows 10’da “Denetim Masası”nı başlatmak çok kolaydır: Başlat düğmesine tıklayın veya Windows tuşuna basın, Başlat menüsündeki arama kutusuna “Denetim Masası” yazın ve Giriş düğmesine basın. Windows Denetim Masası uygulamasını bulup ve açılacaktır. Denetim Masası’nı sıkça kullanıyorsanız, Başlattıktan sonra Denetim Masası’nın altta bulunan görev çubuğu simgesini sağ tıklayın ve “Görev Çubuğuna Sabitle” seçeneğini seçin.
Denetim Masası’na bir masaüstü kısayolu oluşturabilirsiniz. Başlat menüsünü açın, sol bölmedeki Uygulamalar listesinin en altına gidin ve “Windows Sistem” klasörünü tıklayın. “Kontrol Paneli” kısayolunu masaüstünüze sürükleyip bırakın.
Denetim Masası’nı çalıştırmak için başka yollarınız da vardır Windows + R tuşlarına basarak “Çalıştır”ı açın ve kutucuğa “control” veya “control panel” yazıp Enter tuşuna basabilirsiniz.
Denetim Masası’na bir masaüstü kısayolu oluşturabilirsiniz. Başlat menüsünü açın, sol bölmedeki Uygulamalar listesinin en altına gidin ve “Windows Sistem” klasörünü tıklayın. “Kontrol Paneli” kısayolunu masaüstünüze sürükleyip bırakın.
Denetim Masası’nı çalıştırmak için başka yollarınız da vardır Windows + R tuşlarına basarak “Çalıştır”ı açın ve kutucuğa “control” veya “control panel” yazıp Enter tuşuna basabilirsiniz.