teknolojiuzmani
FD Üye
PC’deki donanım ve şoförleri yönetmek, ayrıyeten sıkıntıları gidermek için varsayılan yazılım olmaya devam eden Aygıt Yöneticisi, Windows 11’de birtakım küçük iyileştirmeler kazanıyor. Şoförünüzle ilgili meseleleriniz varsa bildiğiniz üzere şoförleri Aygıt Yöneticisi üzerinden manuel olarak yüklemek mümkün. Bunu yapmak için üretici tarafından sunulan yükleyici paketini kullanmak yerine Aygıt Yöneticisi kullanılabiliyor ve buradan şoförlerin bulunduğu belge pozisyonunu seçiyoruz.
Bu sırf birtakım durumlarda, yeni bir şoför kümesini birinci defa denediğinizde ve şoförler üretici tarafından engellendiğinde gerekli olabiliyor. Özellikler penceresindeki “Sürücü” sekmesine tıklayarak şoförleri manuel olarak yükleyebiliyorsunuz. Bunu yapmak için “Sürücüyü Güncelle” düğmesine tıklamanız gerekiyor.
Microsoft, disket şoförlerinin periyodu sona erdiği için A:/ atamasının anlamsız olduğunu anlamış görünüyor ve bu Windows 11 Build 22000’de (kararlı sürüm) değişti. İşletim sisteminde Aygıt Yöneticisi artık varsayılan olarak A:\ olarak ayarlanmıyor, yani şoförler için bir disket istenmeyecek. Ayrıyeten simge de değiştirildi.
Aygıt Yöneticisi artık işletim sistemi şoförünü otomatik olarak algılayabiliyor, böylelikle indirilen zip belgesini sistem sürücüsündeki bir klasöre çıkardıysanız şoför paketini kolaylıkla bulabilirsiniz. Birtakım kullanıcıların belirttiği üzere, Windows 11’de 5.25” disketler dahil eski disketler hala desteklenmekte. Eski bir disketiniz varsa Windows 11 aygıtınıza bağlayabilirsiniz ve işletim sistemi tarafından tanınmaya devam ediyor.
Aygıt Yöneticisi’ndeki Başka İyileştirmeler
Öte taraftan Aygıt Yöneticisi artık aygıtların yanı sıra şoförleri de görüntülemenize imkan tanıyor. Yeni “Sürücülere nazaran aygıtlar”, “Türlere nazaran sürücüler” ve “Aygıtlara nazaran sürücüler” filtreleri mevcut. Böylece kolayca şoförleri görüntüleyebilir, yükleyebilir ve kaldırabilirsiniz.
Ek olarak, desteklenen tüm aygıtlara yeni şoförler eklemenize ve yüklemenize imkan tanıyan yeni bir “Sürücü ekle” düğmesi var.