Haziran ayında çıkılan yolculuktan bu yana kendisini yenilemeye devam eden Windows 11, yakın süreçte kararlı sürüme de kavuşmuştu. Şimdiyse education (eğitim) odaklı çalışan SE sürümü yayınlandı. Peki aralarında ne fark var? Aşağıdaki tabloda koyu renkle yazılanlar alt başlıkları, koyu olmayanlar ise özelliklerin hangi Windows sürümünde olduğunu ifade ediyor. “-” işareti olan kısımlarda ise özelliğin olmadığını açıklıyor.
Windows 11 | Windows 11 SE |
Herkes için tasarlanmış eğitim deneyimi | Herkes için tasarlanmış eğitim deneyimi |
Bulut tarafından desteklenen çevrimiçi ve çevrimdışı üretkenlik | Bulut tarafından desteklenen çevrimiçi ve çevrimdışı üretkenlik |
Dokunmatik ekran ve sesle yazma ile iyileştirilmiş erişilebilirlik | Dokunmatik ekran ve sesle yazma ile iyileştirilmiş erişilebilirlik |
Dağıtımı basit, yönetilebilir ve güvenli hale getirin | Dağıtımı basit, yönetilebilir ve güvenli hale getirin |
Intune ve Azure Active Directory tarafından desteklenen bulut öncelikli cihaz yönetimi | Intune ve Azure Active Directory tarafından desteklenen bulut öncelikli cihaz yönetimi |
– | Yalnızca Eğitim için Intune aracılığıyla yönetilen bulut |
Tüm Windows uygulamalarını çalıştırır (UWP, PWA ve Win32) | – |
Düşük maliyetli cihazlar için optimize edilmiş performans | Düşük maliyetli cihazlar için optimize edilmiş performans |
Eğitim için ayarlanmış Windows’un çok yönlülüğü ile Basitleştirilmiş Kullanıcı Deneyimi (UX) | Eğitim için ayarlanmış Windows’un çok yönlülüğü ile Basitleştirilmiş Kullanıcı Deneyimi (UX) |
Ön plan uygulama desteği | Ön plan uygulama desteği |
128 GB depolamaya veya → 8 GB belleğe veya daha yüksek performanslı CPU’ya sahip cihazlar | – |
Windows 10’dan yükseltme | Windows 10’dan yükseltme |
Yükseltilebilir | – |