Microsoft, Windows 10 2004 yahut üstündeki sürümler için Windows 11 yükseltmesini yakın vakitte yayınlanmıştı. Ayrıyeten yeni işletim sisteminin ISO belgeleri yayınlandı ve pak suram yapmak mümkün.
Yeni işletim sistemiyle birlikte birtakım yeni özellikler ve tasarım geliştirmeleri yapılsa da, kimi kullanıcılar inanılmaz derecede yüksek bellek kullanımıyla karşı karşıya kalıyor. Windows 11’i yükleyen kullanıcılar tarafından çok sayıda performans sorunu bildirildi.

AMD, performans meselesinin Windows 11’in yeni güvenlik özelliğinden kaynaklandığını onaylamıştı ve bu ay içinde bir yama yayınlanacağından bahsetmiştik. Lakin Microsoft’un tekrar tasarladığı Belge Gezgini’nden (explorer.exe) kaynaklanan diğer değerli bir kusur var.
Evrak Gezgini (explorer.exe) Bellek Kullanım Sorunu
Kullanıcılar, Windows 11 yüklü sistemlerinin çok bellek yüksek kullanımından müzdarip olduğunu lisana getiriyor. Nihayetinde ise oyunlar da dahil olmak üzere sistemin genel performansı düşüyor.
Windows 11’de yüksek bellek kullanımından Belge Gezgini’nin bu yeni sürümünün sorumlu olduğu görülüyor. Misyon yöneticisinde “explorer.exe” olarak listelenen süreç, aygıtın işlemcisini daima kullanmanın yanı sıra %70-99 oranında kaynak artışına neden oluyor.
Güncelleme Yolda
Windows 11’in yüksek bellek kullanımıyla ilgili sorunlar, geçtiğimiz ay Windows Insider programındaki kullanıcılar tarafından Microsoft’a bildirilmişti. Görünüşe nazaran bu raporlar göz arkası edildi yahut yeni işletim sistemi bu problemle birlikte piyasaya sürüldü.
Geri Bildirim Merkezi’nde yayınlanan bir gönderiyle birlikte Microsoft, “Dosya Gezgini’ni kullanırken sızıntılara neden olan birkaç sorunu azaltmak için Build 22454‘te değişiklikler yaptıklarını” bildirdi.
Dev Channel kullanıcıları şu anda çeşitli testler yapıyor ve Microsoft’un yaptığı düzeltmeler yakında yeni bir güncellemeyle tüm kullanıcılara sunulacak.